‘İSLAMOFOBİYE DUR DE!’ PROJEMİZİN 3. ÇALIŞMA TOPLANTISI BELÇİKA’NIN GENT ŞEHRİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Vakfımızın koordinasyonunda yürütülen, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen 'İSLAMOFOBİ DUR DE' projesinin 3. çalışma toplantısı (LTT) tüm paydaşların katılımıyla 23-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleştirildi.

Gent’te gerçekleşen etkinliğe vakfımız adına Proje Koordinatörü ve Genel Merkez İdari Koordinatörümüz Serhat Yılmaz ve YDV Gençlik gönüllümüz Ayşe Berra Cıngı katıldı.

Proje paydaşımız Maarif Vakfı Belçika’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik süresince aktif vatandaşlık, dünya vatandaşlığı, İslamofobi ile mücadele yöntemleri çalışması, siyasi partilerin bu konudaki önemi, siyasi propaganda örnekleri ele alındı ve eğitim süresince birçok bireysel ve ekip çalışmaları yapıldı.

Türkiye, Fransa, Belçika ve Almanya’dan gelen gençlerle deneyimleri paylaşmak, vaka çalışmaları ve raporlar aracılığıyla stereotipleri tartışmak için aktif vatandaşlık eğitimi gerçekleştirildi. US Akademiker Plattform (Almanya) adına eğitmen Fatma Kunt'un moderatörlüğünde gerçekleşen aktif vatandaşlık, medyadaki İslamofobi, siyasi propagandalar, AB Mevzuat Çerçevesi, etik ilkeler olarak aktif vatandaşlık ve daha fazlası hakkında katılımcı gençler fikir alışverişinde bulundular.

‘LET’S SAY STOP THE ISLAMOPHOBIA’ Projesi Nedir?

‘LET’S SAY STOP THE ISLAMOPHOBIA’ Yeni Dünya Vakfı tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen bir Avrupa Birliği Erasmus+ KA220-YOU projesidir. Projenin hedef kitlesini Avrupa’da yaşayan müslüman Türk gençleri oluşturmaktadır.

Projenin amacı Türk Müslüman gençlerin yaşadığı problemleri tespit etmek ve bu problemlere karşı çözüm üretmektedir. Aynı zamanda hedef kitlenin İslamofobiye ve ayrımcılığa karşı gelme becerileri artırılmak istenmektedir.

Proje 5 ortaklı bir şekilde gerçekleştirilecektir. Projenin koordinatör kuruluşu Yeni Dünya Vakfı’dır. Aynı zamanda Türkiye, Almanya, Fransa ve Belçika’dan proje ortağı kuruluşlar bulunmaktadır.

Metamo Education Center, projenin Belçika ortağıdır. Gent’te çalışmalarını sürdürmektedir. Gençlerin yükseköğretime kazandırılması, kültürel ve sosyal etkinliklerle anavatan aidiyetinin yükseltilmesi gibi konularda çalışmalar yürütmektedir.

Sivil Yaşam Derneği, projenin Türkiye ortağıdır. Bursa’da çalışmalarını sürdürmektedir. Gençlere yönelik ulusal ve uluslararası düzlemde çalışmalar yürütmektedir.

European Muslim Union projenin Fransa ortağıdır. Strazburg şehrinde çalışmalarını yürüten bir gençlik derneğidir. AB ve BM çalışmaları ile gençlik katılımı ana çalışmalarını oluşturmaktadır.

US Akademiker Platform, projenin Almanya ortağıdır. Köln’de çalışmalarını yürütmektedir. Akademik çalışmalar ve eğitim faaliyetleri derneğin çalışma alanlarını oluşturmaktadır.