Kurumsal >

Hakkımızda

Yeni Dünya Vakfı, 1996 yılında kurulmuştur. Vakfımızın merkezi, İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan Hadım Hasan Paşa Medresesi’dir. Ankara Hacı Bayram’da bir (1) şubesi, Türkiye’nin değişik bölgelerinde de yirmi altı (26) şubesi bulunmaktadır.

Yeni Dünya Vakfı, her yıl ülkemizde ve dünyanın değişik üniversitelerinde öğrenim gören ikibinden fazla öğrenciye burs vermektedir. Yeni Dünya Vakfı, burs vermenin yanı sıra yurt hizmetleride vermektedir.

Eğitim, başarının temel şartıdır. Bu sebeple vakfımız, öğrencilerimizin bilim ve teknolojide oldukça ileri, millî ve manevî değerlerine bağlı, çalışkan, bilgili, aynı zamanda da irfan sahibi fertler olarak yetişmelerini gaye edinmiştir.

Yine vakfımız, eğitim amaçlı seminerler ve geziler düzenleyerek gençlerimizin her açıdan donanımlı olarak yetişmelerine katkı sağlamaktadır.

Yeni Dünya Vakfı, eğitime yaptığı katkıların yanı sıra tarihî ve kültürel mirasa da sahip çıkarak bu kıymetli hazineyi gelecek nesillerin istifadesine sunmaktadır.

2005 yılında metruk bir vaziyette vakfımıza tahsis edilen Cağaloğlu’ndaki Hadım Hasan Paşa Medresesi’nin restorasyonu, vakfımızın üstün gayretleri sonucunda 2012 yılında tamamlanmıştır. Ankara’da Hacıbayram Camii yanındaki tarihî doku içerisinde yer alan Ankara Şubemiz Ocak 2015 tarihinden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlamıştır.

Vakfımız, yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmektedir.