Projeler >

Yeni Dünyam Çocuk Kütüphanesi Proje Çalışmaları, Serkan Ekmen ile Devam Ediyor

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı proje destek programına, “Küçük Okurlar, Büyük Ufuklar” projesiyle başvuran Yeni Dünya Vakfı; Proje ekibi  Serkan Ekmen ile yapılan görüşmeyle çalışmalarına devam ediyor.  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge üyesi ve aynı zamanda Akademizci Genel koordinatörü olan Serkan Ekmen öncelikli olarak çocuklara ulaşılmasında en önemli faktör olan, öğretmenlere ulaşılması hususunda vurgu yaptı. Ayrıca proje kapsamında çocuklarla ilgilenecek olan görevlilerin yönlendirilmesi hususunda bilgiler vererek  “Yeni Dünya’m Çocuk Kütüphanesi” nin görevlilerinin dünyasında çocuklarla samimiyetin yer alması gerektiğini belirten Ekmen, çeşitli oyun aktivitelerinin de dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk-yazar buluşmalarının farklı bir boyutta sağlanabileceğini öneren Ekmen, çocukların kitap okumayı gerçekleştirdiği vakitlerde, önceden haber verilmeksizin yazarını karşısında bulmasının çocuğu motive edeceğini ve okuma oranında yükseliş meydana geleceğini ifade etti.  Kitap okuma oranının bir hayli düşük olduğunu sayısal verilerle bizlere aktaran Ekmen ‘in  “okuma-ma”  sancısının tüm vakıf ve kuruluşlarca hissedilmesini ve bunun üzerine bir hayli yoğunlaşılması gerektiğini dillendirerek “proje ekibi ve görevlilerin pedagojik eğitimi “ üzerine yardımlarını esirgemeyeceğini söyledi.