Vakfın sıcak eli mültecileri ısıttı
Hz. Muhammed (SAV) efendimizin ‘Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir’ hadisini kendisine şiar edinen Yeni Dünya Vakfı, Ankara Şubesi öncülüğünde Ankara’da zor şartlar altında yaşamını sürdüren mültecilere kışlık kıyafet yardımında bulundu. Savaştan  kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler ile yardıma muhtaç Somaliler aldıkları hediyelerle büyük mutluluk yaşadı.
-ANKARA-
Suriye’de devam eden  saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimize bir katkı vermek  ve Resulullah’ın (SAV) “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür” hadisini kendine şiar edinen Yeni Dünya Vakfı  mültecilere maddi ve manevi yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Yeni Dünya Vakfı Ankara (YDV) Şubesi, 17 Aralık günü büyük bir yardım organizasyonuna imza attı. YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kolları Başkanlığı’nın katılımıyla gerçekleşen yardım, Ankara Siteler bölgesinde zor şartlar altında yaşayan mültecilere yapıldı. Kış mevsiminin gelmesiyle mültecilerin ihtiyacı olan kışlık elbiseler başta Suriyeli olmak üzere Somali ve diğer ülkelerden gelen mültecilere dağıtıldı. İhtiyaç sahipleri, kendi elleriyle seçtikleri kıyafetleri almanın mutluluğunu yaşadılar.
Yardım organizasyonuyla ilgili bir açıklama yapan Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, “Ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimize geçen yıldan bu yana yardımlarımızı yapıyoruz. Bugün de Yeni Dünya Vakfı olarak, zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mültecilerimize 500  mont ve kabanla bir katkı da biz sağlayalım dedik” dedi. Toköz, “Vakıf olarak mazlumun ve ezilmişin yanında olduk. Bundan sora da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Organizasyonun dağıtım ayağında büyük emek harcayan Darul Erkam İslam Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma, Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Çolak ise, vakfın yardım etkinliğine rehberlik yapmanın memnuniyetini dile getirdi. Etkinlikte yer alan Ankara Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, ile üye ve bursiyerler de ihtiyaç sahibi kadınlarla tek tek ilgilenerek kardeşlik mesajı verdi. Mülteciler, “Yeni Dünya Vakfı’na ve tüm gönüllülerden Allah razı olsun. Onlar bizi bu soğuk günlerde yalnız bırakmadılar.” dediler.
Çok sayıda basın mensubunun da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, mülteciler ve vakıf üyelerinin birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.