Burs Sonuçları >

Yeni dünya vakfı'na rekor müracaat

334823217_53361230_goksuYeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, 18 yıldan beri faaliyette olan vakıfa bu yıl rekor düzeyde öğrencinin burs için başvuruda bulunduğunu kaydetti.

– Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, 18 yıldan beri faaliyette olan vakıfa bu yıl rekor düzeyde öğrencinin burs için başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu ve beraberinde vakıf yöneticileriyle birlikte İhlas Haber Ajansı Adıyaman Bürosu’nu ziyaret etti. Yeni Dünya Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Mahmut Göksu, 1996 yılında kurulan vakfın merkezinin İstanbul’da olduğun ifade etti.

Kurulduğu günden bugüne kadar ağırlıklı olarak lisans öğrencileri başta olmak üzere eğitimin her seviyesindeki gençlere burs aktarma gayreti içerisinde olduklarını belirten Mahmut Göksu, “Sadece burs olarak değil bir takım eğitsel faaliyetler, kurslar, gurup okumaları, kültürel faaliyetler, sosyal faaliyetler yapılıyor. Önümüzdeki hafta İzmit’te 300 öğrenci ile 4 günlük bir kamp yapacağız. Sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra konferanslar oluyor. Yani bir öğrenciye sadece burs vererek ilerideki ekonomisine katkı sağlamak değil hayata tutunmayı öğrenmesine katkıda bulunmak için çaba sarf eden bir vakıfız. Geçen sene 2 bin kişi müracaat etti 640 kişiye burs verebildik. Bu sene internet üzerinden müracaat aldık. Müracaat sayısı 11 bin 200’e ulaştı. Bu sene bu taleplerin üzerine, gayretlerimizi biraz daha arttırarak bin kişiye burs vermeyi planlamaktayız” dedi.

Haberin Devamı