IMG_4097

Yeni Dünya Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “Yeni Dünya Buluşmaları” konferanslarının ilki Siyasî Analist Mustafa Şen’in katılımıyla, 28 Kasım Cumartesi günü saat 10:00’da Milli Türk Talebe Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferans, Uluslararası Öğrenciler Komisyonu Üyesi Bangladeşli Khan Muhammad An Nazmus Saqib’ın Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mahmut Göksu Yeni Bir Dünya İçin ‪Yeni Şeyler Söylemek Lazım” diyerek gençlere aktif, dinamik, etkin rol almalarını tavsiye etti. Vakıf faaliyetlerinin sosyal sermaye olarak ne kadar önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Göksu, “Siz gençler de bu kadim medeniyetin, vakıf medeniyetinin sermayesi, garantörüsünüz” ifadelerinde bulundu.
 “Yeni bir dünya için yeni şeyler söylemek lâzım” sloganıyla gerçekleştirilen “Yeni Dünya Buluşmaları”, eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek konferanslar silsilesi olarak planlandı. Konferansların ilkinde Siyasî Analist Mustafa Şen ile öğrencileri buluşturdu. Soru-cevap bölümüyle katılımcıların da dahil olduğu konferans çeşitli sürprizlerle tamamlandı.
Yeni Dünya Vakfı’nın öğrencilerine yönelik 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında başlattığı ve bu yıl da devam edeceği “Biz Bir Aileyiz” projesi kısa bir sunumla tanıtılarak yeni dönemin startı alındı.
MUSTAFA ŞEN KİMDİR?
Siyasî Analist Mustafa Şen, Boğaziçi Üniversitesi’nde Felsefe ve Tarih lisansının ardından, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Hâlihazırda Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasına devam eden Şen, genel müdürü olduğu GENAR Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’nde siyasal, sosyal ve pazar araştırmaları alanlarında bilimsel araştırma projeleri yönetiyor. Özellikle şehirler ve yerel yönetim projeleri üzerine çalışıyor.
Yerel Üzerine Aykırı Yazılar başlıklı bir kitaptan başka, yazar ve araştırmacı arkadaşlarıyla birlikte şu kitapları kaleme aldı: İstanbul’da Şiddet ve Şiddetin Sosyolojik Arkaplanı, Türkiye’de Konya İmajı, Kent ve Su, Suyla Gelen Kültür, 13 Dünya Metropolünde Su Yönetimi Benchmarking Çalışması. Ayrıca Paris’in Kentsel Dönüşümü, Müslüman İsa, İstanbul Gecekondu Kültür İnsan, Adım Adım İstanbul (2 cilt), Kentli Yaşam Kılavuzu, Nasıl Bir Şehirde Yaşıyoruz, İstanbul’un İlkleri ve Enleri, İstanbul Kültür Atlası, İstanbul’un Semtleri Kitapçıkları (120 Semt), İstanbul: Tarihin Işıltısı, İstanbul: Su Gibi, İstanbul Mevlevihaneleri, Okulda Şenlik Var, Cumhuriyet, Kürt’üm Ben de Doğruyum, Diren Sosyoloji isimli kitapları yayına hazırladı. İstanbul üzerine 20 kadar kısa belgeselden başka, İstanbul’un Şehirleri adında 14 ülkede çekilen 18 bölümlük bir belgeselin de yapımcısı olan Şen’in çeşitli gazete ve dergilerde bilimsel, felsefî ve edebî yazıları ile şiirleri yayınlandı. Ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda birçok bilimsel tebliğ sundu.
Khan Muhammad An Nazmus Saqib Hatice GökçeMahmut Göksu Mahmut Göksu Yeni Dünya Vakfı Öğrenciler Mustafa Şen Mustafa Şen Mustafa Şen Mahmut Göksu, Halil İbrahim Demir, Mustafa Şen