80

Yeni Dünya Vakfı’nın “Sağlam Genç İradeli Lider” ismiyle projelendirdiği ve 16 haftalık bir seminer dizisi olarak hazırlanan İslâm Dünyası Seminerlerinin ilki; 2 Kasım’da Hacı Bayram Veli Cami Konferans Salonunda Cihangir İşbilir’in koordinatörlüğü ve Gazeteci Alper Tan’ın katılımı ile gerçekleşti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeni Dünya Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Sağlam Genç, İradeli Lider” projesi; dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslâm Dünyası ve Türkiye’nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı. 16-29 yaş grubuna dâhil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin ilk semineri; Uluslararası Rabia  Platformu Koordinatörlüğünü de yürüten projenin Eğitim Koordinatörü Cihangir İşbilir’in projeyi tanıtan sunumu ile başladı. Ardından 20 ve 21. yüzyılın tarihî arka plânı hakkında; 1900’lerden başlayıp 1950’ye kadar genel bir çerçevede kavramsal tanımlarını da yapmak suretiyle bir analiz yapan İşbilir, zaman zaman öğrencilerle diyalogda bulunarak programını tamamladı.

83

Öğrenciler; Cihangir İşbilir’in oluşturduğu temel üzerine; seminerin ikinci bölümünde Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan’ın hem konuyla ilgili hem de güncel meselelerle ilgili görüşlerini dinlediler ve kendi sorularını da sorma imkanı buldular.Programda kısa bir konuşma ile öğrencileri selâmlayan Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Güven : “Bu projeden maksat; yazılmış senaryoları uygulayan değil, kendisi senaryo yazarak âdil bir geleceği modelleyebilen, ilim, irfan, basiret, irade ve kudret sahibi bir gençliğin yetiştirilmesi ile geleceğin liderlerini ortaya çıkarabilme yaklaşımıdır.” İfadelerini kullandı.

16 hafta sürecek olan seminerler her pazar saat 13.00 ile 17.00 arasında,Hacı Bayram Konferans Salonunda devam edecektir. Program sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

85

81