Etkinlikler >

Yeni Dünya Vakfı Öğrencileri Balkanları Okuyarak Öğreniyorlar

BALKANLARI OKUYARAK ÖĞRENİYORLARBalkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas projesi kapsamında 5’inci Balkan Okumaları Müzakeresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Balkanlar Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Cihangir İşbilir, balkan okumaları müzakeresi hakkında bilgi verdi. Kasım ayında balkan okumalarına başladıklarını belirten İşbilir, “Her ay 2-3 kitap belirleniyor. Önceden yaptığımız duyurularla kayıt alınıyor.Daha sonra kayıt altına aldığımız kişiler bu 2-3 kitabı okuyor. En sonunda ise burada kitabı yorumluyor, müzakeresini yapıyoruz” dedi. Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi içerisinde “Sürekli eğitim çalışmaları” başlığı altında “Balkan okumaları Müzakeresi”ni gerçekleştirdiklerini söyleyen İşbilir, bu kitapların balkanlarla ilgili olduğunu da özellikle altını çizdi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKLİYOR
Bu ay balkan savaşlarının 100’üncü yıl anısına İsmail Arslan’ın Elveda Rumeli Merhaba Rumeli ve Prof. Dr. Hüseyin Memişoğlu’nun kaleme aldığı Balkanlarda Pomak Türkleri kitaplarının müzakeresini yaptıklarını söyleyen İşbilir, tüm gönüllülerin bu müzakerelere katılabileceğini belirterek, “Bu müzakere günlerine 3 defadır, Yeni Dünya Vakfı da katılıyor” dedi. Kısaca bunun düzenlenmesini amacını da anlatan İşbilir “Balkanlara çok gidip geliniyor. Fakat biz bu kitapları okuyarak, sadece turistlik gezi için gitmek istemiyoruz. Gittiğimiz,gezdiğimiz yerleri bilmek istediğimiz için böyle bir projeye imza attık” diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklerini aldıklarını dile getiren İşbilir, müzakerelere katılanların Osmanlıca, Boşnakça, Arnavutça öğrendiklerini de ifade etti.