X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
EN
Haberler >

Yeni Dünya Vakfı İstişare ve Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirdi

28 Şubat – 1 Mart tarihleri arasından Crown Plaza Harbiye’de İstişare ve Değerlendirme Çalıştayı gerçekleştirildi. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Yeni Dünya Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube Yöneticileri, Yurt Müdürleri, Gençlik Kolları, Hanımlar Komisyonu ve birçok vakıf yöneticisini bir araya getirdi.

Farklı konularda oturumlar şeklinde ilerleyen çalıştay 3 gün sürdü. Çalıştay boyunca karşılıklı bilgi ve fikir alışverişi devam etti. Program vakıf yöneticilerinin kendini tanıtması ve açılış konuşlarıyla başladı.

Genel Başkan Mahmut Göksu, vakıf işlerinin ekip işini olduğunu vurgularken vakfın amacı ve idari süreçlerini anlattı. Vakıf çalışmalarında mekânların önemini vurguladı. Vakıf sorumluluğu alan kişilerin başarısı ile vakfın başarısı doğru orantılıdır. İyi çalışırsak vakıf başarılı, çalışmazsak vakıf başarısız olur.” dedi.

Daha sonra Mahmut Göksu, Genel Merkez Gençlik Kolları başkanlarını tanıttı ve vakfın gençlik merkezli bir vakıf olduğunun altını çizdi. Gençlik Kolları Başkanları Bayram Karaağaç ve Eslem Zeynep Atabey bu zamana kadar yapılan programlar ve eğitim çalışmalardan bahsetti.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, “Sen, ben yok. Birlikte yeni dünya var” ifadelerini kullandı. “Hanımlar Komisyonu her zaman Gençlik Kollarına destek olmalı, işlerine müdahil olmadan yanlarında olmalı.” dedi. Daha sonra program ayrılmış oturumlar ile devam etti.

  1. Oturum: Teşkilatlanma ve İdari İşler Oturumu

Genel Başkan Mahmut Göksu, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım ve İdari Koordinatör Serhat Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Teşkilatlanma ve İdari İşler oturumunda Serhat Yılmaz tarafından şubelere bir sunum gerçekleştirildi. Yılmaz, şubelerin idari süreçlerini kolaylaştıracak iletişim kanalları aktarıldı. İdari süreçlerde yapması gerekenlerin hatırlatıldığı oturumda şube başkanlarına mikrofon verilerek yaşadıkları problemler dinlendi ve çözüm önerileri istişare edildi.

  1. Oturum: Eğitim Kültür ve Sanat – Öğrenci İşleri Oturumu

Eğitim Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Üçüncü, Eğitim Komisyonu Üyesi İlyas Yamak, Hanımlar Komisyonu Başkanı Çiğdem Yaramışlı ve Genel Merkez Öğrenci İşleri Sorumlusu Rabianur Ergin koordine etti.

Oturum Mustafa Üçüncü’nün sunumu ile başladı. Üçüncü, Yeni Dünya Vakfı temel ilkelerinden bahsederek; “Vakıf olarak gençlerin eğitim ve kültür çalışmalarına önem veriyoruz. Dönemin başından itibaren Genel Merkez olarak 180 program gerçekleştirirken Ankara Şubemiz de 150’ye yakın çalışma yaptı.” dedi.

Vakfın hedef kitlesinden bahseden Üçüncü, “Eğitim kültür faaliyetlerimizde öncelikli hedef kitlemiz, üniversite gençliğidir. Gençleri kucaklamalıyız. Düşünen ve fikir üreten gençler yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimiz bizi tanımalı, vakfın ne yaptığını bilmelidir. Öğrencilerimizin vakfı tanıması ve hedefimize ulaşmamız açısından yurt müdürlerimize çok iş düşmektedir.” sözlerini vurguladı. Bu sene gerçekleşen 6 Atölye grubundan Medeniyet Atölyesi Moderatörü Halil İbrahim Erbay’a verdi. Halil İbrahim Erbay Medeniyet Atölyesi kapsamından gerçekleşen programlar hakkında bilgi verdi. Bizler çalışmalarımızda medeniyetimizin unsurları olan kültür, sanat ve tarihe ilgisini çekebilecek etkinlikler gerçekleştirmeyi amaçladık.” dedi.

Zihin ve Düşünce Atölyesi Moderatörü Hilal Alkan, Zihin ve Düşünce Atölyesi kapsamından gerçekleşen programlar hakkında bilgi verdi. Gençlerle bağ kurmanın öneminden bahseden Alkan, “Her zaman vurguladığımız gibi öğrenci odaklı bir vakıfız bu yüzden gençlere dokunmamız gerekir.” dedi. Eğitim Komisyonu Üyesi İlyas Yamak, “Bizim için eğitim önemli ve tartışılması gereken bir konudur.” diyerek vakıf çerçevesinde gerçekleşen eğitimlerin önemini vurgularken bu toplantının beyin fırtınası ile devam etmesi gerektiğini ifade etti. “Bugün ve yarının teminatı gençler. Gençlere eğitim ile ulaşmalıyız.” sözlerini dile getirirken “Vakfımız kapandığı takdirde şehirlerimizde eğitim ve gençlik adına ne değişir? Bizler eğitim alanında boşluğu nasıl doldurmaktayız? Biz olmazsak insanlardan ne eksilir?” sorularını sorarak eğitim konusunda daha çok ilerlenmesi gerektiğinin ve daha çok gence ulaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Genel Merkez Hanımlar Komisyonu Başkanı. Çiğdem Yaramışlı, “Eğitimde bir çerçeve oturtmamız lazım.” diyerek “Eğitimlerde belli bir standart yakalamalıyız.” sözlerini vurguladı. Genel Merkez Öğrenci İşleri Sorumlusu Rabianur Ergin, burs verilecek kişilerin seçiminin önemini açıklarken “Burs süreçlerinde doğru bilgiye ulaşmamız gerekiyor. Bu yüzden bursiyer takip sistemi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

  1. Oturum: Mali İşler ve Yurtlar Oturumu

Oturum vakıf yöneticilerinin geniş katılımı ile gerçekleşti. Oturuma İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Çokyaşar başkanlığında, İdari ve Mali İşler Komisyon Başkanı Yunus Yıldırım, Mali İşler Koordinatörü Emine Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fatih Çetin, Öğrenci Evleri ve Yurtlar Komisyonu Başkanı Hamit Öncü, Genel Merkez Mali Müşaviri Harun Geylani başta olmak üzere şube başkanları, yurt müdürleri ve muhasebe sorumluları katılım gösterdi.

Oturumda ilk sunumu İdari ve Mali İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Ayyıldız yaptı. Mali işler konusunda istişarelerin gerçekleştiği oturumda, tüm şubeler arasındaki evrak ve faturaların merkeze ulaştırılması, şubelerin aylık faaliyet bütçeleri, şube ve yurtların tutması gereken defterler, mali durum raporları, resmi kurumlar ile ilişkiler, yurt ve iş sözleşmeleri, iş güvenliği ve diğer mali hususlar konuşulan başlıca konular arasında yer aldı. Ayrıca harcama yönetmeliği ve kamu yararı belgesi hakkından bilgilendirme yapıldı.

  1. Oturum: Tanıtım ve Medya Oturumu

Oturumu; Genel Merkez Kurumsal İletişim Sorumlusu Meltem Özçilingir, İdari Koordinatör Serhat Yılmaz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şenel Kızılca, Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Uğur Mutlu ve Tanıtım ve Medya Komisyon Üyesi Mehmet Yusuf Balık koordine etti.

Genel Merkez Kurumsal İletişim Sorumlusu Meltem Özçilingir, “Kurumsal Yayınlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” hakkında bir sunum gerçekleştirdi. “Koordineli çalışmanın gücüne inanıyorum. Yaptığımız güzel işleri sosyal medyada adeta bir vitrin gibi sergilemeliyiz.” sözlerini dile getirirken “Sosyal medya kullanırken bir kurumu temsil ettiğimiz unutmamalıyız.” sözlerini vurguladı. Kurumsal bütünlüğü sağlamak adına Genel Merkez olarak çalışmalar başlattıklarını dile getiren Özçilingir, şubelere de büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlattı.

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şenel Kızılca, Vakfın kurumsal yayınlarının önemini dile getirirken “3 ayda bir bülten ve dergi hazırlıyoruz. Bültenimizde sadece vakıf faaliyetlerine yer verirken Genç Dünya Dergimizde öğrencilerden gelen edebi yazılar yer alıyor.” dedi. “Tüm şubelerden bülten için kaliteli fotoğraflar bekliyoruz.” sözlerini ifade etti.

Genel Başkan Mahmut Göksu, Dergi ve bülten süreçlerinin hazırlık aşamasının zorluklarını hatırlatırken bu yayınların dağıtımın da büyük bir özveriyle yapılması gerektiğini vurguladı. “Bu dergi ve bültenleri uygun yerlerde paylaşmalıyız ki çabalar karşılık bulsun.” dedi.

Genç Dünya Dergisi Editörü ve Yayın Kurul Üyesi Mahmut Erkam Özeren, “Genç Dünya Dergisine öğrenciler çok emek sarf ediyor. Bence dergiler ücretli olmalıdır ve dergi satış noktalarında satılmalıdır. Bu kaliteli içeriklerin daha çok kişiye ulaşması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Uğur Mutlu, Yeni Dünya Bülteninin son sayısında kullanılmaya başlayan QR kod uygulaması ile bültenin telefonlar vasıtasıyla daha çok kişiye ulaşması gerektiği vurgularken Tanıtım ve Medya Komisyonu Üyesi Mehmet Yusuf Balık, “Yeni Dünya Vakfı olarak dijital dönüşüme başladık. Şubeler için kurumsal mail adresi oluşturduk ve sosyal medya görünümlerini revize ettik.” dedi.

  1. Oturum: Hanımlar Komisyonu Oturumu

Oturum, komisyon başkanlarının kendilerini tanıtması ve vakıfla tanışmalarını anlatmaları ile başladı. Genel Merkez Hanımlar Komisyonu Başkanı Çiğdem Yaramışlı, “Hanımlar Komisyonunun Gençlik Kollarını destekleyici rolü olmalıdır.” sözlerini dile getirirken “Gençler için neler yapılabilir, bu konuda bilgi alışverişi yapmalıyız.” dedi. Organize çalışmanın önemini dile getiren Yaramışlı, “Hep beraber organize olmamız gerek. Çalışmalarımızda herkesin görevleri belli olmalı, kurumsallaşmamız ve sürdürülebilirliğimiz için bunun olması gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Ankara Hanımlar Komisyonu Başkanı Fatma Öztürk, faaliyetlerde Kız Gençlik kolları ile ortak işler yapmanın önemini dile getirdi. “Ayrımız gayrımız yoktur. Biz Ankara Şube olarak hanımlar ile her türlü faaliyetlerde genç kızlarımızı yanımızda görmek isteriz.” dedi.

Iğdır Hanımlar komisyonu Başkanı İlknur Karadeniz, Iğdır ekibi ve çalışmalarından bahsederken, Iğdır’da Hanım Komisyonunuz aktif olduğunu çalışan ve çalışmayan tüm kadınlara ulaşarak Hanımları vakıf değerleriyle tanıştırmaya ve onlar için yeni programlar geliştirmeye çalışıyoruz.

İzmir Hanımlar Komisyonu Başkanı Selma Gültekin, Fuat Sezgin okumaları ve yazarlık eğitimi üzerine projeler yazdıklarını dile getirdi. “Kitap okuma grupları oluşturduk. Öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları münazara etkinliğini gerçekleştirdik. El sanatları ve meslek edindirme kursları ile öğrencilerimize dokunmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımızın temposunu arttırarak daha çok kadın ile vakıf çalışmalarını sürdüreceğiz.” dedi.

  1. Oturum: Çalıştay Değerlendirme Oturumu

Oturumda; Genel Başkan, Ankara Hanımlar Komisyonu Başkanı Fatma Öztürk, Mustafa Üçüncü, Uğur Mutlu, Şenel Kızılca, Cüneyt Yüksel ve Mustafa Çokyaşar konuşma yaptı. Mustafa Çokyaşar, “Çalıştay gibi programlar daha önceden belirlenmeli ve planlanmalıdır.” dedi “Bugüne kadar yapılan en iyi çalıştay olduğu ifade ediliyor. Peki, bu nasıl oldu? Genel Merkezin profesyonel ekibinin başarısıdır.” sözlerini ekledi. Değer görmenin değer vermekle başlayacağını vurgulayan Çokyaşar, “İnsanlara değer verirsek bunun meyvesini alırız. Değer görmek istiyorsak önce kendi çalışanlarımıza değer vermeliyiz.” dedi.

Mahmut Göksu, “Bilgi alışverişi için geniş katılımlı toplantılar çoğaltılmalı” dedi. Tüm çalışmaların planlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Göksu, Yönetim Kurulları her hafta toplantı gerçekleştirmeli. Her ay için haftalık planlar yapılmalı” dedi. “Daha çok kamp ile gençlerle bir araya gelmeliyiz. Şubelerde kamplar düzenlemelidir. Gençlere dokunmak için kamplar güzel bir fırsattır.” dedi.

Cüneyt Yüksel, Dijitalleşme konusunda tebrik ederken, vakfı ilgilendiren kritik konularda birbirimizi bilgilendirmemiz gerektiğini dile getirdi.

Recep Yıldırım, Bu zamana kadar yapılmış en iyi çalıştay olduğunu düşündüğünü ifade etti. “Acılar paylaşınca azalır, sevinçler paylaşınca çoğalır. Çalışmalarda paylaşılınca daha başarılı olunur. Herkes görevini bilmeli ve çalışmalarını gerçekleştirmelidir.” dedi. Teşkilat Başkanı olarak şube başkanları ile koordineli çalışması gerektiğini hatırlattı.

Ankara Şube Başkanı Ali Toköz “ Bugüne kadar yaptığımız en güzel çalıştay oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Iğdır Şubesi faaliyet sunumu gerçekleştirdi. Şube Başkanı Abdulcabbar Baştemur gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlattı. Şube açılış programı ile diğer faaliyetlerini açıkladı.

Gaziantep Şubesi Yöneticisi Zafer Sericik, çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiklerini vurgularken “Her Perşembe farklı konu ve konular ile Yeni Dünya sohbetleri gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Gümüşhane Şubesi Başkanı Temel Özen, bu sene yurtta kalan başarılı öğrencilere burs imkânı verildiğini ifade ederken öğrenciler için sohbet ve seminer programları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Gültekin, yaz döneminde bu görevi devraldıklarını ve çalışmalarına hız verecek devam edeceklerini vurguladı.

Bursa Şubesi Başkanı Tahsin Kara, “Gençler ne istiyor onu değerlendirmemiz gerekir” dedi. Eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirdi. “Biz geçtiğimiz dönem Edebiyat Atölyelerine ağırlık verdik. Bu dönem Sinema Atölyesine başladık. Müzik Atölyesi çalışmalarımız da mevcut.” sözlerini ifade etti.

Programın son günü, kahvaltı sonrasında yurt müdürleri ile mali oturumda eksik kalan diğer hususlar değerlendirildi. Her yurdu ayrı değerlendirerek müdürlerin fikir ve önerileri dinlendi. Program şubelerin getirmiş olduğu yöresel lezzetlerin ikramıyla sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında Daha fazla Bilgi için tıklayınız.
Kabul Et
Kapat