Yeni Dünya Vakfı İş Adamları Konsey Üyeleri, Genel Başkan Mahmut Göksu himayesinde ve İstişare Kurulu Üyesi Erdal Güzeldere ev sahipliğinde 3. kez bir araya geldi. Olumsuz hava şartlarına rağmen geniş bir katılımla gerçekleştirilen organizasyonun bu oturumda özel konuğu ise Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal oldu.
Program Genel Başkanın açılış konuşması ile başladı. Sayın Göksu, zor koşullarda mazeretlere sığınmayarak davete icabet gösteren tüm katılımcılara ve Belediye Başkanı Sayın Uysal’a hassaten teşekkür etti. İş Adamları Konseyi’ni kurmadaki amacı anlatarak birlikten kuvvet doğar ilkesi ile tüm üyelerin iş adamları dostlarını davet etmelerini ve bu sayede halkayı genişletmelerini istedi. Vakıf çalışmalarından da bahseden Göksu 25-28 Şubat tarihleri arasında Antalya/Serik’te gerçekleştirilecek olan 20. Vakıf Meclisi Çalıştayı’na tüm katılımcıları davet etti. Katılımcılar kendilerini tanıttıktan sonra özel konuk olarak Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal iş adamlarına hitap etti. Sayın Uysal toplantının kendi yetki bölgesinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek böyle bir oluşuma imza attığı için Yeni Dünya Vakfı’nı tebrik etti. Belediye olarak STK’lara zaten önem verdiklerini, Yeni Dünya Vakfı’nın da her anlamlı faaliyetine destek olacaklarının altını çizdi. Sayın Uysal’dan sonra emekli vaiz Mehmet Taşkıran Hoca feyz ve hikmet dolu sohbet ve duası ile geceyi bereketlendirdi. Serbest kürsü uygulaması ile İş Adamları Konseyi’nin gelecek projeksiyonu konusunda katılımcılar görüş ve önerilerini paylaştılar.

Toplantıya Onursal Başkan Halil İbrahim Demir başta olmak üzere Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, İstişare Kurulu ve Komisyonlardan iş adamları ile İş Adamları Konseyi Üyeleri büyük rağbet gösterdi. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeler Danışmanı Sayın Mustafa Göksu da kısa bir konuşma yaparak sıcak üslubuyla tüm katılımcıları etkiledi. Ayrıca bir başka toplantıda özel konuk olarak bir sunum yapacağını ifade etti. Gece vedalaşma ve aile fotoğrafının çekimi ile son buldu. Bir sonraki toplantı Denetim Kurulu Üyesi Muhammed Sadi Öksüz ev sahipliğinde 16 Ocak Cumartesi günü icra edilecek. 4. defa toplanacak olan İş Adamları Konseyi her iki haftada bir toplantılarını mutat olarak devam ettirecek.