Duyurular >

Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesi Açıldı!

Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesi, yoğun katılımın olduğu görkemli bir programla açıldı.  Şube açılışına Iğdır Valisi iyi dilek mesajlarıyla katılırken, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, kurum yöneticileri, çeşitli vakıf ve dernek başkanları, üniversite öğrencileri ve halktan davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.
Yeni Dünya Vakfı yöneticilerinden Genel Başkan Mahmut Göksu, Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mustafa Üçüncü, Başkan Yardımcısı Şenel Kızılca, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Çalışkan, Mehmet Çelik, Mustafa Akçay, Hasan Tekke, Fatih Çetin, Öğrenci Evleri ve Yurtlar Komisyon Başkanı Hamit Öncü, Genel Başkan Asistanı ve Koordinatör Yardımcısı Serhat Yılmaz, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Bayram Karaağaç, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Konya Şube Başkanı Adem Şahin, Bursa Şube Başkanı Tahsin Kara, Samsun Şube Başkanı Osman Çetinkaya, Gaziantep, Hakkari, Gölbaşı Şube Başkan Yardımcıları, Iğdır ve diğer Şube Yönetim Kurulu ve gençlik kolları üyeleri, Komisyon Başkanları ve komisyon üyeleri katılım sağladılar.
Sunuculuğunu Iğdır Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Yiğit’in yaptığı program Şube Başkanı Abdulcabbar Baştemur’un açılış konuşmasıyla başladı. Baştemur konuşmasından şunları kaydetti; “Yeni bir dünya için çalışıyoruz anlayışı ile yola çıkan vakfımızın Iğdır şubesini siz değerli misafirlerin katılımıyla açıyoruz. Davetimize icabet edip, bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim. Iğdır Şubemiz, Iğdır halkımıza ve gençliğimize hayırlı olsun.” dedi.
Rektör Alma, vakfın Iğdır’a hayırlı olması yönünde temennilerde bulunarak, “Yeni Dünya Vakfı’nın farklı şubelerinde birçok defa bulundum, bu güzel vakfın ne kadar faydalı faaliyetler yürüttüğünden haberdarım. İlimizde de bu faydalı faaliyetlerini sürdürmesini dilerim. Vakfımızın açılışı, tüm Iğdır’a hayırlı olsun. Üniversiteler gibi vakıf ve STK’ların da bilinçli bireyler yetiştirme konusunda önemli görevler üstlendiklerini hepimiz biliyoruz. Bunun yanında Yeni Dünya Vakfı’nın öğrencilere yönelik faaliyetlerini görmekteyiz. Bu kapsamda Üniversitemiz öğrencilerinin barınma ve burs ihtiyaçlarında Yeni Dünya Vakfı’nın destek vereceklerini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Başkan Mahmut Göksu, “Yeni Bir Dünya İçin Çalışıyoruz idealiyle 1996 yılında kurulan vakfımız 23 yıllık yolculuğunda çok ciddi çalışmalara imza atarak günden güne büyüdü ve de büyümeye devam ediyor. Yeni Dünya idealimiz 23 yıl önceki kadar taze ve heyecan vericidir. Zulmün, haksızlığın, kan ve gözyaşının hükümran olduğu bir Dünya’da hakkın, adaletin, şefkatin ve sevginin hâkim olduğu bir Dünya özlemidir, Yeni Dünya…” sözlerini ifade etti. Göksu sözlerine şöyle devam etti; “Taklitçi bir nesille yüzleşmek istemiyorsak “yarınlar için bugünden çalışacağız.” Yarınlarımızı medeniyetimiz, güçlü tarihimiz ve ilimle inşa etmeliyiz. Bu da ancak dertli yüreklerin ve dava sahibi insanların yapacağı bir mücadeleyle olur. Bu mücadelenin başarıyla yürütülmesinde sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düşmektedir.”
Genel Başkan Göksu sözlerini şöyle tamamladı. “Gücünü İslam medeniyetinden ve tarihimizden alan her vakıf, dernek, platform bu manada çok önemli birer kaledir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak özümüzü tekrar yakalayıp gençlerimizi geleceğe hazırlamalıyız. Vakıf çalışmalarımızda hiçbir ayrılığa meydan vermeden kardeşliği esas alarak her insanımıza, özelde de her gencimize hizmet götürmeyi kendimize şiar kabul ediyoruz.”
Açılış töreni; İl Müftüsü Mustafa Tekin’in duası ve kurdele kesimiyle son buldu.
Iğdır Programı kapsamında vakıf yöneticileri çeşitli ziyaretler ve etkinlikler de gerçekleştirdi.
Iğdır Şube açılışı öncesi Iğdır Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Medeniyetin Kökleri’ konferansında ‘Vakıf Medeniyeti ve Vakıf Çalışmalarını’ anlatıldı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla ve vakıf yöneticilerimizle birlikte Iğdır Merkez Camii’de sabah namazı programı düzenlendi, akabinde Millet Kıraathanesine ziyarette bulunuldu. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akçay, Gençlik Kolları Başkanı Bayram Karaağaç ve Iğdır Şube Gençlik Kollarının katılımıyla Koordinasyon Toplantısı gerçekleşti.
Tüm katılımcıların Doğu Beyazıd – İshak Paşa Sarayı  ve Nahcivan gezisiyle Iğdır programını tamamladı.
WhatsApp Image 2019-11-11 at 18.20.57