23

Yeni Dünya Vakfı Geleneksel Mezunlar Yemeği programı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirildi. YDV’nin maddi, manevi desteğiyle öğrenim hayatlarını tamamlayan öğrenciler, çok sayıda siyasetçi ve üst düzey bürokratın da katıldığı kalabalık bir veda yemeğiyle bursiyerlikten vakıf hamiliğine terfi ettiler.

25

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tanıtım filmi gösterimiyle başlayan programın açılışında konuşan YDV Başkanı Mahmut Göksu, “Sorumluluğumuz büyük. Ancak bu sorumluluğu yerine getirecek nitelikte insanlar yetiştirdik” dedi. YDV’nin kurulduğu 1996 yılından bu yana önemli projeleri imza attığını hatırlatan Göksu, “Daha dün İstanbul’da önemli bir projemizi daha hayata geçirdik. Vakıf hizmetleri ali hizmetlerdir. Bu vakıf sadece bizlerin, sizlerin değil, hizmet etmek isteyen herkesin vakfıdır. Siz yeni Türkiye’yi yeni düzene taşıyacak sorumluluğa sahip, ülkesine hizmet edecek nitelikte yetiştiniz. Sorumluluğumuz büyük, yükünüz ağırdır” şeklinde konuştu.

YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ise yaptığı selamlama konuşmasında, Ankara’da geçen yıl 147 öğrenciye burs verirken bu yıl sayıyı 380’e çıkardıklarını, gelecek yılki hedeflerinin ise 600 olduğunu açıkladı. Toköz, “Ankara yönetimi birçok projeyi hayata geçirdi, daha birçok projeyi de hayata geçirmeye devam edecektir” dedi.

Programda İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, kainat, insan ve Kur”an konusunda bir sunum verdi. Sunumu ilgiyle izlenen Akgül, “İnsanı ve kainatı Allah yarattı. Kur’anı da Allah gönderdi. Dolayısıyla bilim, insan ve Kur’an arasında çelişki olmaz” dedi.  Kur’an ayetlerini işaret ettiği bilim ve teknolojideki gelişmeleri örnek veren Akgül, Kur’an ayetlerinin üniversitelerde incelemeye alınması gerektiğini vurguladı.