Yeni Dünya Vakfı Geleneksel Kampı

Her yıl eğitim döneminin sonunda düzenlenen Yeni Dünya Vakfı Geleneksel Kampı, bu sene Erzurum Aşkale’de Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesi tarafından düzenlendi.

21-25 Haziran tarihleri arasında 80 erkek öğrenci ile birlikte katılım sağlandı.

Katılanlar arasında Üniversite Bursiyer Ögrenciler ve Vakıf dostları yer aldı. Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesinin düzenlediği bu kamp öğrencilerimizin kısa bir tatil yapmalarına imkan sağlandı. Yoğun ve stresli geçen bir yılın ardından havaların sıcak olmasını da fırsat bilen gençler bol bol doğa yürüyüşleri, oryantiring, Matrak, Güreş, Masa tenisi, konferans ve diğer spor müsabakaları yaptılar.

Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şube Başkanı Abdulcabbar Baştemur, Başkan Yardımcısı Reşat Başkara, Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Yiğit, Iğdır üniversitesinde görevli Doç.Dr. Ahmet Kavlak, Erzurum Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr Orhan Erdoğan, Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Daha sonra kampımıza ziyarete gelen Yeni Dünya Vakfı Erzurum Şube Başkanı Ayhan Akbulut ve Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Korkmaz katılım sağladı.

Kamp’ın 1. Gününde Aşkale Kampına gelen öğrencilerimiz odalarına yerleştikten sonra, gece programıyla başladı. Iğdır Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Ahmet Kavlak konuşmasında “Gençlik ve Düşünce” yer aldı.

Ardından YDV Iğdır Şubesi Başkan Yardımcısı Reşat Başkara sözlerine Gençlerimizin her zaman arkasında olduğunu belirterek burada lise, üniversite ve uluslararası öğrencilerimiz ile birlikte güzel kamp geçirme dileklerinde bulundu. Kampın 2. Gününde Erzurum Şehrini gezen gençlerimiz sırasıyla;

10.15 Abdurrahman Gazi türbesi
10.45 Tabyalar
12.00 Kongre Binası
13.00 Yemek
14.00 Çifte Minareli Medrese
14.30 Ulu Camii
15.00 Panoramik Kale
15.30 Lalapaşa Camii
15.45 Yakutiye Medresesi
17.00 Erzurum Evleri
17.30 Atlama Kuleleri
18.00 Ata Binme
20.00 kamp alanına dönüş şeklinde program yapıldı.

Kampın 3.gününde gençlerimizi kamptan alıp eğlenceli vakit geçirmeleri için sırasıyla;
– Tortum şelalesi
– Yedigöller
– Narman Peribacaları gezintilerini bitirdikten sonra akşam yemeği ve ardından konuşmalarını yapan Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesi Başkanı Abdulcabbar Baştemur sözlerine “Burada Iğdır ve Somaliden, din ve renkten bağımsız kardeşlerinizle bir araya gelerek güzel arkadaşlıkları başlatmış oldunuz. Biz çalışmalarının merkezinde gençliğin olduğu bir vakıfız. Sizler olduğunuz sürece bu vakıf var. O yüzden vakıf faaliyet ve çalışmalarımıza, kamplarımıza katıldığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyor, bu çalışmaların gerçekleşmesi için gayret gösteren vakıf yöneticisi ve çalışanlarımızın çabalarını da takdir ediyorum. Ayrıca katkı ve destekleri için Yeni Dünya Vakfı Başkanımız Sn. Mahmut Göksu, Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Kampta bizlere ilgi ve alakalarından dolayı Kamp Müdürümüz, Kamp Lideri arkadaşlarımıza ve Kampta çalışan emekdar çalışanlara teşekkür ederim” diye konuştu.
Kampta ayrıca uluslararası öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. Ardından Erzurum Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Erdoğan konferansını gerçekleştirdi.

Kampın 4.gününde;
Gençlerimiz Kamp alanında çeşitli aktivite ve spor müsabakaları gerçekleştirdi. Ardından Kampımıza gelip bizleri mutlu eden, Aşkale Belediyesi Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ve Erzurum Gençlik ve Spor il müdürü Birdal Öztürk, Kamptaki ögrencilerimizle birlikte yemek yediler. Yemekte samimi sohbetler ve yeni projeler konuşuldu, ardından gençlerimizin spor gösterilerini izleyen misafirlerimizi kampımızdan uğurlamış olduk. Ardından Yeni Dünya Vakfı Erzurum Şube başkanı Ayhan Akbulut ve Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Korkmaz Aşkale Kandilli Gençlik Kampımızı ziyaret ettiler. Daha sonra Erzurum ve Iğdır Şubesi karşılıklı iştişare edilip çay eşliğinde muhabbet edildi.
Kampın 5. Gününde kapanış etkinliği ile birlikte Yeni Dünya Vakfı Iğdır Şubesi, Aşkale Kandilli Gençlik Kampı sona erdi.

KAMP GÖRSELLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…