Yeni Dünya Vakfı “Biz Bir Aileyiz” Projesi ile bursiyer öğrencilerine maddî imkanın yanı sıra manevi olarak da destek oluyor. Kurulan Hamilik sistemi ile öğrencilere her şekilde katkı sağlanıyor. Bu amaçla geçtiğimiz pazar günü Ankara Şube Kadın Kolları da Hacı Bayram’daki binasında bir organizasyon düzenledi, hamiler ile öğrencileri kahvaltı da bir araya getirdi.
Ankara Şube Kadın Kolları’nın düzenlediği kahvaltıya “Biz Bir Aileyiz” Projesi hamilerinden 23 ve 24. Dönem Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey, D.İ.B. Vaizesi Hatice Kahyaoğlu, YDV Ankara Şube Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve vakıf gönüllüleri ile bursiyer öğrenciler katıldı. Programa katılan hamiler, öğrenciler için ev yapımı ikramlar hazırladı. Öğrencilerle sohbet edildi, okul ve aileleri ile ilgili bilgiler alındı, tecrübe paylaşımı yapıldı. Ankara Şube Kadın Kolları Başkanı Hatice Tekcan, “Biz Bir Aileyiz” Projesini çok önemsediklerini, bu proje ile öğrencilerin hayatlarına dokunarak her konuda onlara destek olmayı amaçladıklarını, vakıf çatısı altında gençlerin çok yönlü olarak gelişmelerine katkı sağladıklarını belirtti. Gurbete gelmiş, ailesinden ayrı yaşam mücadelesi veren bir öğrenciye yardımcı olmanın dünya ve ahiret hayatı için de önemine değindi. Öğrencilere de gerçek huzuru yakalamak için kendilerinden başka birisine el uzatmalarını ve karşılıksız iyilik yapmanın verdiği huzuru yaşamalarını öğütledi. Tekcan, ayrıca “Biz Bir Aileyiz Projesi” Hami-Öğrenci buluşması programlarına devam edeceklerini de açıkladı.
BBA KAHVALTI BBA KAHVALTI2 BBA KAHVALTI1 BBA KAHVALTI3