Vakıf Dostları İstanbul'da İftar Sofrasında Buluştu...

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez tarafından düzenlenen iftar daveti 800’ü aşkın katılımla 23 Haziran Perşembe Günü, Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi (Kız Kulesi Kır Bahçesi’nde) gerçekleşti.
İftar öncesinde Fatih Akçay ve ekibi seslendirdiği tasavvuf musikîsi dinletisi gerçekleştirdi. Ardından Senegalli Öğrenci Abdulvedud Marega’nın Kur’an tilâveti, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in iftar duası etmesiyle protokol konuşmalarına geçildi.
YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu davetlilere hitabında şunları söyledi: “Ramazan bolluk, bereket, birlik ve kardeşlik ayıdır. Bunu günün her saatinde tüm benliğimizde hissetmekteyiz. Yeni Dünya Vakfı olarak biz de Ramazanın bu manevî ikliminden istifade ederek iftar sofralarında vakıf dostlarını buluşturuyoruz. Bu güne kadar Konya, Gaziantep, Giresun, Kırıkkale, İzmir, Ödemiş ve Ankara şube ve temsilciliklerimizin vermiş olduğu iftarlarla bu buluşmayı gerçekleştirdik. Bugün de Genel Merkezin iftar programı için İstanbul’un güzide semti Üsküdar’da birlikteyiz. Davetimize icabet ederek buraya gelen siz vakıf dostlarına yürekten teşekkür ediyoruz.
Geçmişte vakıflar, devlet ve hükümete rağmen faaliyet icra eden kuruluşlar olarak görülürken şimdi devlet ve millet kaynaşmasının en iyi noktada olduğu günleri yaşamaktayız. Bunun en güzel örneği 3 gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye genelindeki 300’e yakın STK başkanını, Sn. Cumhurbaşkanımızın iftar sofrasında buluşturmasıydı. Devlet ve milletin gönül gönüle olduğu bir süreçten geçiyoruz. Kamu kurumlarımız, vakıf çalışmalarına en iyi şekilde yardımcı olurken bizler de millete hizmet yolunda çalışmalarımızı daha da arttırarak daha geniş kitlelere ulaşmanın ve vakıf amaçlarımıza uygun çalışmaların arttırılması çabasındayız.
Yeni Dünya Vakfı insan merkezli, özelde gençlik merkezli bir vakıf olup 20 yıldır sürdürdüğü çalışmalarını aynı heyecanla devam edecektir. Siz vakıf dostlarını aramızda görmekten son derece mutluyuz. Bu kervana güç veren, el veren, emek veren her şeyden daha önemlisi gönül veren arkadaşlara teşekkür ediyor, şimdiden kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum.”
İftara katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve YDV Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Cumhurbaşkanının selâmını ileterek başladığı konuşmasında vakıf çalışmalarının sosyal hizmet açısından önemine değindi. Devlet geleneğimizde Osmanlı’dan günümüze taşınan bu dayanışma ruhunun, vakıf hizmetlerinin, STK’lar olarak bugün de son derece önemli bir alanı doldurduklarını da ifade eden Gürcan; bu ailenin üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vakıf üyelerinin bir araya gelip güzel işlere imza atıyor olunmasından çok memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Ayşen Gürcan aileye vurgu yaptı.
Protokolden de farklı pek çok alandan davetlinin icabet ettiği programın sunuculuğunu, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Tekcan ifa etti.
Davet; 23. Dönem Mardin Milletvekili ve YDV Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, 22. ve 23. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ankara Şube Denetim Kurulu Bşk. Recep Yıldırım, Şile Kaymakamı Salih Yüce, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, Prof Dr. Nurettin Lüleci, Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Doç. Dr. Durak Pusmaz, Doç. Dr. Arif Aytekin ve iş, siyaset, bürokrasi ve STK temsilcilerinden birçok kıymetli zevatın katılımıyla gerçekleşti.
Ayrıca Yeni Dünya Vakfı Ailesinden Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Bursa İl Temsilcisi Tahsin Kara, Gaziantep İl Temsilcisi Ahmet Çelik, Giresun İl Temsilci Vekili Özer Kavlak, İzmir İl Temsilcisi Hayrettin Aydın, Kocaeli İl Temsilcisi Av. Emre Arık, Konya İl Temsilcisi Prof. Dr. Adem Şahin, Mardin İl Temsilcisi Bülent Gözü heyetiyle katıldılar.
Davete katılamayan başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasıp Şahin İBB Dr. Kadir Topbaş olmak üzere birçok milletvekili, belediye başkanı, bürokrat ve STK temsilcisi telgrafla teşekkürlerini ilettiler.