Toplantılar >

Yeni Dünya Vakfı Ailesi Biraraya Geldi

Bakan Kılıç gençlere başbakanın mesajıyla seslendi:

İnanç hürriyetinden korkmayın”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İnanç hürriyetinden korkmayın” mesajını iletti.

Yeni Dünya Vakfı’na mensup gençlerle buluşan Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın “İnancınızdan eminseniz inanç hürriyetinden kormayacaksınız” sözünü hatırlatarak, “Sizler de kendiniz gibi düşünmeyen insanlarla iletişim kurmaktan çekinmeyin. Biz de sizin yanınızdayız” dedi.

Yeni Dünya Vakfı (YDV), Ankara’da geniş katılımlı bir yemek düzenledi. Yemeğe, çok sayıda eski ve yeni milletvekili, belediye başkanı ve bürokrat katıldı. Yemekte gençlere seslenen Bakan Kılıç, başka kültürden, dinden, düşünceden ve dünyalardan insanlarla iletişim kurma konusunda çekingen davranmamalarını tavsiye etti. Bakan Kılıç, Başbakan Erdğan’ın inanç hürriyetiyle ilgili yaklaşımını da hatırlatarak şunları söyledi:

Sayın Başbakan hep şunu der. İnancınızdan eminseniz, din ve inanç hürriyetinden korkmamalısınız. Sizler de böyle davranın. İnsanlarla iletişim kurun, bunu da yüzyüze yapın ve araya aracı koymayın. Görüşmelerinizde samimi olun ve göz teması kurun. Kimseyi o ya da bu diye ayırmayın. Kim olursa olsun” dedi.

Bakan Kılıç, gençlere proje konusunda da destek sözü verdi.

Genel Başkan Göksu: “Vakıf kültürünü yaşatmalıyız”

YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, vakıf geleneğinin Türk kültüründeki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi. Vakıf kültürünün tarihin en önemli alanlarından biri olduğunu vurgulayan Göksu, “Ecdadımız her alanda vakıflar kurmuş. Yeni evli gençler için Çeyiz Vakfı’ndan tutun da soğuk kış günlerinde kuşlar açlıktan ölmesin diye kurulan Leylek Vakfı’na kadar…Aklınıza gelen her alanda vakıflar hizmet vermiş. Bu vakıflar, sosyal adaletin, emniyetin, toplumsal düzenin, barışın ve iyilik kavramının bekçiliğini yapmışlar. Bu kültürü yeniden canlandırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vakıf mensupları, toplu fotoğraf çekimine katıldı.