YENİ DÜNYA VAKFI ADIYAMANDA BAYRAMLAŞTI

Yeni Dünya Vakfi’nın Gölbaşılı öğrencilerle geleneksel hale dönüştürdüğü bayramlaşma programı bu bayramda da yoğun ilgi gördü. Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, “Vakıf işi gönül işidir. Bu işler zahmetli işlerdir ama rahmeti boldur. Vakfımızın logosuna dikkat ediniz. Dünyanın alt tarafa dolu, üst tarafı boş. Bu boş kısmını siz vakıf dostları dolduracaktır” dedi.
Vakfimizin Gölbaşı Temsilciliğince düzenlenen program, Adıyaman’nın Gölbaşı ilçesindeki Serhat Otel’de gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı programa Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Fırat, Genel Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Av. Fatih Çetin, İSKİ Eski Genel Müdür Yardimcisi M. Tevfik Göksu, Adiyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydın, bursiyer öğrenciler, daha önce vakıftan burs alan öğrenciler, üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler ve vakıf gönüllüleri katıldı.
Program, vakfı tanıtan kısa film ve tanıtım slatıyla başladı. Ardından söz alan Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu, YDV’nin bugüne kadar yaptığı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, bayramlaşma programına katılan herkesin bayramını kutladı.
Konuşmasında YDV’nin dünyanın her yerinden 600’ü aşkın öğrenciye burs verdiğini kaydeden Göksu, öğrencilere vakfın amblemini sordu. Göksu, öğrencilere ” Vakfın ambleminin ne olduğunu biliyor musunuz? ” diye sordu. Göksu, vakfın ambleminin bir dünya olduğunu, bunun alt kısmının dolu olduğunu belirterek dünyamızın diğer yarısını doldurmak için öğrencileri vakifta göreve davet etti.
Teşekkür konuşması yapan Prof. Dr. Seyhan Fırat ise, vakfın Ankara’da yeni yapılacak olan binası hakkında bilgi verirken öğrencilere yurt dışı eğitim programlarından bahsetti. Öğrencilere proje ve yazımı konusunda tavsiyelerde bulunan Fırat, papılan projelerin devlet tarafında ciddi oranda desteklendiğini belirtti. Program sonunda Vakıf Genel Başkanımız Mahmut Göksu davetlilerle ve bursiyer öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekindi.