Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi Yürütme Kurulu Başkanı İşbilir: “On yıl süreyle ‘Balkan Yıllığı’ çıkarmak için kolları sıvadık. Bölgeyi gün gün izleyeceğiz ve 2025’e kadar yıllık çıkartacağız” Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi kapsamında, “3. Balkan Okumaları Müzakeresi” yapıldı. Yeni Dünya Vakfı bursiyerlerinin de katılım gösterdiği okumalarda önemli noktalara vurgu yapıldı.  Bursa Merinos Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen müzakerede, Balkanlarla ilgili yazılan 3 kitap tartışıldı.  Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi’nin yürütme kurulu başkanı Cihangir İşbilir, burada yaptığı konuşmada, Balkanları hem sahada, hem literatürde tanıyarak, bölgeyi çok iyi bilen uzmanlar yetiştirmek istediklerini söyledi.  Proje kapsamında yapılan çalışmalarının olgunlaşmaya başladığını dile getiren İşbilir, “On yıl süreyle ‘Balkan Yıllığı’ çıkarmak için kolları sıvadık. Bölgeyi gün gün izleyeceğiz ve 2025’e kadar yıllık çıkartacağız. Okuma programına katılanlar, Osmanlıca kursu alıyor. Böylelikle hem arşivlere hem de Osmanlıca kitaplara nüfuz edebilecekler. Ayrıca Boşnakça ve Armavutça okuma programlarına da haziran ayı itibarıyla başlıyoruz” diye konuştu.   Program çerçevesinde Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez’de Boşnakça Kursu da verilmektedir.