'YENİ DÜNYA' ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK!

Türkiye’de lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi alan 62 ülkeden öğrenciler, Yeni Dünya Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Uluslararası Öğrenciler – Ülke Temsilcileri Toplantısı için İstanbul’da bir araya geldiler. Toplantıda Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ve Yeni Dünya Vakfı Uluslararası Öğrenciler Komisyon Başkanı Dr. Mehmet İşcan ve öğrenci grup başkanları birer konuşma yaptılar.
 Her yıl aralarında uluslararası öğrencilerin de bulunduğu 1500’den fazla gence burs veren Yeni Dünya Vakfı, 7 kıtadan 62 ülkenin temsilcileri ile kahvaltılı program düzenledi. Topkapı’da düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Uluslararası Öğrenciler Komisyon Başkanı Mehmet İşcan, Yeni Dünya Vakfı çatısı altında uluslararası öğrencileri bir araya getirmek ve tanışmalarına vesile olmak için bu tip programlar düzenlediklerini ifade etti. Uluslararası öğrencilere Türkiye’de bir büyükelçi gibi kendi ülkelerini temsil edecek imkanlar sunulduğuna vurgu yapan İşcan, “Dünyanın özlem duyduğu barış ve huzurun sağlanmasında uluslararası öğrencilere çok büyük görev düşmektedir. Çünkü geleceği sizler inşa edeceksiniz. Özlenen ‘Yeni Dünya’da sizlerin omuzlarında yükselecektir. Ayrıca sizler, mezun olup kendi ülkelerinize döndüğünüzde bir barış köprüsü kurarak Türkiye’yi her zaman her ortam temsil edecek gönül elçileri olacaksınız. Uluslararası öğrencilerin sadece okul duvarları arasında kapalı kalmayıp okul dışında da ülkemizi ve kültürümüzü her yönüyle tanımaları için çok yönlü vakıf faaliyetlerini Yeni Dünya Vakfı çatısı altında birlikte planlayıp gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Programda Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu da bir selamlama konuşması yaptı. Farklı coğrafyalardan, farklı kültür ve inanıştan yüzlerce öğrenciyi Yeni Dünya Vakfı çatısı altında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden YDV Başkanı Göksu, “Hem tarihi hafızamız gereği hem de inancımız gereği, tüm insanlara bir değer gözüyle bakıp, birlikte yaşamanın, güzellikleri paylaşmanın arzusunu taşıyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinde önemli sosyal ve fiziki çalışmaları bulunan Türkiye Cumhuriyeti, uluslar arası yardımlar konusunda da dünyanın zirvesinde yer alıyor. Bu hep geçmişten gelen o köklü medeniyet anlayışımızın eseridir. Bugün ülkemize okumak için gelen gençlerin de, hem toplumumuzu hem kültürümüzü hem de inancımızı tanıyabilmeleri, mezun olup ülkelerine döndüklerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin oralarda fahri temsilcileri olarak kendi insanlarına anlatabilmeleri bizim için en mutluluk verici sonuç olacaktır. Bu konuda TİKA gibi YTB gibi önemli çalışma ve faaliyetleri olan kurumlarımıza, bizler gibi destek veren benzer faaliyetler sürdüren sivil toplum kuruluşları da var. Bu cennet vatanın doğru tanıtılmasına, milletimizin ne kadar kadirşinas ve vefakar olduğunu başka toplumlara doğru bir şekilde aktarabiliyorsak, güzel işler ortaya konuyor demektir. Bu sebeple hepinize bu faaliyetlerin bir parçası olduğunuz, vakfımıza geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Programda ayrıca uluslararası öğrencilerin sorunları dinlendi ve çözüm yolları arandı.
Sorulara cevap veren İşcan, “Müslümanların en önemli konularda dahi bir araya zor geldikleri bir ortamda 60 ülkeden ülke temsilcisi olarak katılan bu idealist öğrenciler bir araya gelinebileceğini ispat etmişlerdir. Her zaman İslam kardeşliği ortak paydasında buluşup yeni bir dünya için çalışılabileceğini göstermişlerdir. “Dünya beşten büyüktür” sözünün ne kadar yerinde bir ifade olduğunu bu toplantıda bile görebiliyoruz” açıklamasında bulundu.
İşcan, yeni dönemde gerçekleştirilecek diğer çalışmalardan da başlıklar halinde bahsetti.  2018-2019 eğitim-öğretim dönemi boyunca Yeni Dünya Vakfı genel merkezi tarafından gerçekleştirilecek uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler şu başlıklarla açıklandı:

1. Öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye arasında “Öğrenci Dostluk Derneği”
  2. Öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye arasında “Gönüllü Ticaret Odası”
  3. Maarif Okulları ile işbirliği ve uluslararası öğrencilerin istihdamı
  4. Öğrenci ülkelerinin konsoloslukları ile işbirlikleri
  5. TİKA, YTB, KYK gibi kurumlarla işbirliği
  6. STK çatı kuruluşları ile işbirliği
  7. Uluslararası öğrencilere staj imkanları sunulması

Toplantıya Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İlyas Yamak ve Kurumlar ve Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanı Mustafa Özkul da katılarak, öğrencileri selamladılar.
Untitled-1