"Yeni Dünya" Temalı Resim Yarışması... - Yeni Dünya Vakfı

"Yeni Dünya" Temalı Resim Yarışması…

Kategori: Duyurular
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2016

Yeni Dünya Vakfı Adıyaman Temsilciliği, Adıyaman genelinde; gençlerin sanat ile uğraşması, onların yarınlara daha umutlu bakması için unutturulmuş ve insanoğlunun kendi iç dünyasını en açık şekilde ifade edebileceği uğraş olan “Sanat” ile iştigal olması için öncü olmuştur. Yeni Dünya Vakfı; gençlerin fayda sağlamayacak, kötü alışkanlıklar edinmesi yerine sanata vereceği vakit ile kendini ifade etme imkanı yakalaması için büyük çaba sarf etmektedir. “Sanat; gençliğe terbiye, yaşlılığa avuntu, yoksullara zenginlik ve zenginlere de süs verir.” sözünde de bütünleşmenin her yaş grubuna ulaşmanın en güzel yolu olduğunu düşünerek resim yarışması tertip edilmiştir.
Yarışmada dereceye girecek öğrencilere birinciye 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 8 ay boyunca 150 TL burs, ikinciye 8 ay boyunca 90 TL burs, üçüncüye ise 8 ay boyunca 50 TL burs imkanı sağlanacağı duyurulmuştur. İl genelinde 200’e yakın eser ile katılımın sağlandığı birbirinden değerli eserler, gençlerin bu tür uğraşlara imkan sağlandığında ne kadar ehemmiyet verdiği de görülmüştür. Adıyaman Temsil Heyeti, bu eserlerin tamamını dikkate alıp Vakfın ve Adıyaman Güzel Sanatlar lisesi öğrencilerinin ortak değerlendirmesi ile derecelendirmelerini tamamlamıştır. Eserlerin teşhiri ve ödül töreni için hem katkı yapan öğrenci ve velilerinin, tüm ortaokul ve liselere hem de il protokolünün davet edildiği bir sergi ile eserler ödüllerini alacaktır.
IMG-20160516-WA0006