IMG_8510
Yeni Dünya Vakfı’nın 7 Temmuz akşamı 1453 Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdiği iftar daveti; hemen her kesimden 600’ü aşkın katılımla ilgi gördü.
Yeni Dünya Vakfı kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği iftar davetlerinin 19.sunu 7 Temmuz Salı akşamı gerçekleştirdi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 1453 öğrenciye burs vererek İstanbul’un fethine atıfta bulunan vakıf; Ramazan’ın ruhunu da fetihle buluşturmak adına iftar için fethin merkezi 1453 Topkapı Sosyal Tesislerinde buluştu.
İftarda davetlilere hitap eden Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu; siyasetten bürokrasiye, akademik camiadan basına, iş dünyasından STK’lara, Yeni Dünya Vakfı’na bugüne kadar emeği geçenlerden öğrencilere kadar icabet eden herkese teşekkür etti. Vakıf işinin bir gönül işi olduğuna, vakıf adamı olmanın da bir gönül adamı demek olduğuna dikkat çeken Göksu şunları söyledi:
“Bizleri vakıf ve vakıfçılık vesilesiyle böyle bereketli sofralar etrafında buluşturan Allah’a hamd olsun.
Sevgili dostlar, geçen 19 yılda vakfımız, bir üniversite döneminin ortalama 4 yıl olduğunu düşünürsek, 5 nesle hamilik, abilik yaptı. Peki, 5 nesil ne demek, biz neden bu kadar uğraşıyoruz? Burada Ramazan günü gelip salonu düzenleyen, sabahtan akşama kadar projelerle hemhal olan vakıf gönüllüleri var.
Mütefekkir yazar Cemil Meriç bir eserinde şu ifadeleri kullanıyor;
Bir çağın vicdanı olmak isterdim, bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin, idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak isterdim. Muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprü olmak isterdim, kelimeden, sevgiden bir köprü.”
İşte bizler bir çağın, bir milletin vicdanı olmaya 19 yıldır gayret gösteriyoruz.
Benim neyim var ki ne yardım edeyim demeden çalışmalıyız. Vakıf kanaattir; elindekinin kıymetini anlamak, elinde avucunda olmadığında da elinin, ayağının, ruhunun neler yapabileceğinin farkına varmaktır.”
İftar davetine katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de bir selâmlama konuşması yaptı:
“Mevlâm bu sofrayı kuranlardan, organizasyonda emeği geçenlerden ve davete icâbet ederek bu güzel ambiyansı oluşturan herkesten razı olsun. Ramazan hem bir muhasebe, hem de paylaşmak, bölüşmek için bir vesile ayıdır. Gençlik çok önemlidir. Gençlik yolunda, bu ülkenin değerlerini geleceğe taşımak yolunda her kim ne gayret gösterirse Allah ondan razı olsun, yolları açık olsun.”
Çok sayıda STK temsilcisinin de katıldığı iftarda Birlik Vakfı Genel Başkanı ve Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman; davetlilerin Ramazan ve yaklaşmakta olan bayramlarını kutlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Mahmut Bey’in verdiği isim; “Yeni bir dünya için çalışıyoruz”. Yeni bir dünya.. Necip Fazıl’ın bir şiiri var. Muhasebe şiirindeki “eskimez yeni”. Yani bizim medeniyetimiz zaten yeni. Yine şiirinde diyor ki “Zaman, korkunç daire; ilk ve son nokta nerde?
Bazı geriden gelen, yüzbin devir ilerde!” Biz pörsümez yeninin sahipleriyiz. Biz zaten yeniyiz ama fikrimize sahip çıkmak ve yaşamak zorundayız.”
Davetin hüsn-ü hatimesinin İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül’ün duasıyla yapıldığı iftarda; Bangladeş, Filistin, Sudan, Gana gibi ümmet coğrafyasından gelip eğitim için İstanbul’da buluşan öğrencilerin Kur’an tilâveti, ezan-ı şerîf ve sofra duası okunması gibi görevleri üstlenmesi renkli görüntüler oluşturdu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, 23. Dönem Mardin Milletveli Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Eski Başmüfettişi Resul Kurt, İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, Sakarya Vali Yardımcısı Abdurrahman Rauf Ulusoy, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, İBB İstime Medya AŞ. Genel Müdürü Bekir Kaplan, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İş-Kur İstanbul İl Md. Muammer Coşkun, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kaya, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Bağcılar Belediye Bşk. Yrd. Kenan Gültürk, Gaziosmanpaşa Belediye Bşk. Yrd. Ömer Faruk Yıldız, Küçükçekmece Belediye Bşk. Yrd. Hamza Gönenç, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, TÜRGEV Genel Md. Ali Çevik, İlim Yayma Cemiyeti Genel Md. Mesut Tan, TÜMSİAD Genel Bşk. Hasan Sert, İnsan ve Medeniyet Hareketi Onursal Bşk. Mehmet Güney, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Celalettin Günaydın, Adıyamanlılar Vakfı Bşk. Ramazan Aksoy, Rabia Platformu Bşk. Cihangir İşbilir, Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Mimar Suriçi Grubu Derneği Genel Bşk. Nedim Abi, pek çok iş adamı, gazeteci ve STK üyesi Yeni Dünya Vakfı’nın iftar davetine katılanlar arasındaydı.
132aasa IMG_8581IMG_8580IMG_8560IMG_8554IMG_8547IMG_8540IMG_8536IMG_8515IMG_8529IMG_8524IMG_8522IMG_8518IMG_8512asdadasaaaaa IMG_8586 IMG_8584IMG_8510IMG_8619