“Yeni Dünya Buluşmaları” kapsamında, İ.B.B. Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın “Değişen Dünyada, Değişime Yön Vermek” konulu konferansı, 13 Mart Cumartesi günü MTTB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Yeni Dünya Buluşmaları” Sudan’lı Öğrenci Süleyman Nasir’in Kur’an-ı Kerîm tilâvetinin ardından Genel Başkan Mahmut Göksu”nun hitabetiyle başladı. Ardından yaklaşık 200 kişilik bir kitleye hitap eden İ.B.B. Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı “Değişen Dünyada, Değişime Yön Vermek” çerçevesinde bir sunum gerçekleştirdi. Bu minvalde Baraçlı şunları ifade etti:
“Zamanı ve değişimi kavramadan, süreci yönetebilmenin mümkün olmadığını, bunun yaninda bireyselliğin ve kişiselleşmenin karşısında moral değerlerle ayakta kalabileceğimizi de unutmamamız gerekiyor.
Bir diğer önemli husus ar-ge çalışmalarına verdiğimiz önem ve ayırdığımız pay. Dünyadaki bu anlamda yapılan çalışmaları takip etmemiz ve kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor.
Liderlik anlayışımızı da gözden geçirmeli, kişisel ve kurumsal itibarın gelinen noktadaki önemini dikkate almalıyız.
Strateji üretemeyeler, üretilen stratejilerin oyuncağı olurlar. Strateji üretebilecek kaabiliyeti ve donanımı kazanabilmek ve geliştirebilmek amaçlarımız içinde olmalı. Burada önemli olan da toplumsal dinamikleri, ihtiyaçları ve desteği yani insanı gözardı etmeden değişime odaklanmalıyız.
Toplumsal değişim ve dönüşüm içinde gençler bilhassa önemli. Yakalayamadığınız, yönetemediğiniz değişim ve dönüşüm geleceğinizi ipotekler. Çözülemez zannettiğiniz şeyler yöntem, araç ve inanç ile aşılabilir.
Sürdürülebilirlik yeni dünyayı kavramamız için ön planda tutmamız gereken önemli bir konu. Kariyer plânı yapabilirsiniz, ama kaderinizi plânlayamazsınız. Tecrübeye gerektiği önemi verin. Ama işletme körlüğüne saplanmayın, yeniliğe ve değişime açık olun. Bilgiyi ve tecrübeyi aktarın, insan yetiştirin ki geleceğe söyleyeceğiniz sözünüz olsun. İyi olan birşeylerin parçası olun. Çok çalışmayla akıllı çalışmayı birbirinden ayırmayı bilmelisiniz. Hz Peygamberin dediği gibi iki gününüz birbirine müsavi olmasın.
Merak edin. Zîrâ merak ilmin hocasıdır. Merak kabiliyetinizi yönetmeyi bilmelisiniz. Değişime yön verebilmek için risk almayı da bilmeniz ve riski yönetebilmeniz gerekmektedir.
En iyi olduğunuz işi yapın, ama diğer işlerle ilgili de bilgi sahibi olun. Bu işleri de ehline vermeyi bilmelisiniz.”
“Yeni Dünya Buluşmaları” kapsamındaki konferans, Genel Başkan Mahmut Göksu’nun hediye takdimiyle tamamlandı.
Programın sonunda bütün katılımcıların dahil olduğu aile fotoğrafı çekildi.
IMG_6847 IMG_6849 IMG_6892 IMG_6906 IMG_6923 IMG_6936 IMG_6948 IMG_6957