YENİ DÖNEMİN İLK KAMPI SİLİFKE'DE

Her yıl çok sayıda yaz ve kış kampı düzenleyen Yeni Dünya Vakfı’nın 2018/2019 Eğitim Öğretim Dönemi ilk kampı, Mersin Slifke’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Kampı’nda gerçekleşti.
İstanbul, Ankara, Adıyaman, Gaziantep ve Konya’dan toplam 100 öğrencinin katıldığı kamp, 2-6 Eylül tarihleri arasında erkek öğrencilere yönelik düzenlendi. Ülkemizde eğitim gören farklı ülkelerden üniversite öğrencilerinin de katıldıkları kamp, birçok sportif, kültürel aktiveti ile dolu dolu geçti.
Akdeniz’in deniz ve güneşinden fazlasıyla faydalanan gençler, kampın son gecesi ise düzenlenen mini futbol turnuvasında mücadele ettiler. 3 takımı eleyerek finale yükselen İstanbul ekibi, finalde Ankara’yı 3-0’lık skorla geçerek turnuva birincisi oldu.
Kamp hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Spor ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı A.Köksal Tekçam, “Bu kamplar ülkemizin ve dünyanın değişik coğrafyalarından gelen üniversiteli kardeşlerimizin kaynaşması ve yeni arkadaşlıklar kurması için mükemmel bir ortam. Gençlerimizin yıl boyu yaşadıkları yorucu çalışma günlerinden sonra onlara dinlenebilecekleri bir kamp imkanı sunmak bizleri mutlu ediyor. Kardeşlik ve paylaşma duygularının ön planda olduğu ve farklı söyleşiler, etkinlikler, müzik ve sahne performanslarıyla kendilerini ifade edebildikleri, her şeyden öte kardeşlik duygusunu yaşayıp pekiştirdikleri bir ortamda uzun yıllar unutamayacakları anılar biriktirdiler. Kamplarımız devam etmekte olup 10-13 Eylül tarihlerinde Kefken Erkek Kampı, 13-16 Eylül Kefken Kız Kamplarımızı da gerçekleştireceğiz.
Milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve faydalı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Yeni Dünya Vakfı Kamplarımıza, sosyal, spor ve sanat faaliyetlerimize tüm gençlerimizi davet ediyoruz.
Ayrıca bu güzel kamp imkanlarını bize sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve ulaşım konusunda desteklerinden ötürü Metro Turizm firmasına vakfımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
file1-2
file1-1