YEDİAK İş Adamları Zirvesi Bodrum'da Gerçekleşti... - Yeni Dünya Vakfı

YEDİAK İş Adamları Zirvesi Bodrum'da Gerçekleşti…

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2016

Yeni Dünya Vakfı İş Adamları Konseyi’nin (YEDİAK) düzenlediği “İş Adamları Zirvesi” 13-14-15 Mayıs Tarihlerinde, Bodrum Türkbükü Rose Mina Hotel’de gerçekleşti. “İŞ’te Yeni Dünya” sloganıyla düzenlenen zirveye YEDİAK Başkanı Ahmet Kızılöz başkanlık ederken, programın ev sahipliğini de Rose Mina Hotel sahibi SRL Gayrimenkul ve Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sural yaptı.
Geniş katılımlı programın birinci gününde açılış konuşmasını YEDİAK Başkanı Ahmet Kızılöz yaptı. YEDİAK’ın; vizyonunu, misyonunu, değerlerini, stratejik eylem planını, proje çalışmalarını, temsil görevini, girişimcilik desteğini, organizasyon ve fuar iş birliğini, organizasyon şemasını iş adamlarına anlatan Kızılöz, Yürütme Kurulunun bu eksende çalışmalarına başladığını ve somut adımların atıldığını, YEDİAK’ın gün geçtikçe güçlendiğinin de bilgisini paylaştı. Kızılöz, konuşmasının ardından Yürütme Kurulu Üyelerini takdim etti. Üyeler kendilerini tanıtarak YEDİAK ile ilgili çalışmalarını aktardı.
Zirveye Yeni Dünya Vakfı Yönetim Kurulu ile katılım sağlayan Genel Başkan Mahmut Göksu, iş adamlarına Yeni Dünya Vakfı ile Yeni Dünya Vakfı İş Adamları Konseyinin ilişkisi dahilinde konuşma yaptı. Göksu : “Vakıf işi gönül işi, Allah’ın verdiği nimetleri, rızkı, yine Allah yolunda harcayanlar gerek bu dünyada, gerekse de ahirette kazançlı olur; Yeni Dünya Vakfı İş Adamları Konseyi Üyesi iş adamları da bu minvalde hareket ederek vakfın hayırlı işlerine ön ayak olmakta ve böyle güzel gönüllü insanların bulunduğu oluşumlar da hayatta hiçbir şey ile eş değer değildir. Siz vakıf gönüllüleri olarak diğer iş adamlarının kurduğu derneklerden farklısınız. Siz Allah’ın verdiklerini Allah yolunda harcıyor, öğrenci okutuyor, insanlara yardımcı olarak insan yetiştirmemize vesile oluyorsunuz. Ülkede ihtiyaç duyulan bazı gereksinimleri karşılıyorsunuz. Bunun için YEDİAK Başkanı Ahmet Kızılöz’e ve siz değerli iş adamlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Bodrum’daki programın önemli konuğu Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tunç, Katılım Bankacılığı ve Reel Ekonomi konulu sunum gerçekleştirdi. Tunç, sunumunda faizin zararlarını ve faizden bağımsız olarak yapılan finansal hareketleri belirterek katılım bankacılığının önemine değindi. Faiz, kar payı, katılım ve yatırım gibi konularla ilgili iş adamlarının sorularını da yanıtlayan Tunç, İslâmî Finans Kuruluşlarının Türkiye’de artmasının da ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirdi.
İş Adamları Zirvesinin ilk günü Genel Başkan Mahmut Göksu’nun, Albaraka Türk Müdür Yardımcısı Hüseyin Tunç’a teşekkür mahiyetinde tablo hediye etmesiyle son buldu.
Zirvenin ikinci gününde konuşan Ahmet Kızılöz, İş Adamları Konseyi Üyelerini rozet takdimi ile görevlendirme için sahneye davet etti. Genel Başkan Mahmut Göksu, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti, Denetim Kurulu Üyeleri M. Sadi Öksüz, Şenel Kızılca, Fatih Çetin, Ankara Şube Spor Sosyal İşler Başkanı, 21. – 22. Dönem Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı, 22. Dönem Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, iş adamlarına rozetlerini takarak hayırlı olsun temennisinde bulundular. Genel Başkan Mahmut Göksu, Yeni Dünya Vakfı’na kapılarını açan ve güzel bir misafirperverlik örneği gösteren Murat Sural’a da tablo hediye etti. Zirveye misafir olan BEYGİAD (Beylikdüzü Genç İş Adamları Derneği) da Mahmut Göksu’ya hediye takdiminde bulundu. Gece hatıra fotoğraf çekimiyle nihayete erdi.
Zirve, 15 Mayıs’ta sabah kahvaltısı ve vedalaşma merasimiyle birlikte tamamlandı.