“Yeni bir dünya için çalışıyoruz.” anlayışıyla yola çıkan, öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, bilgili,  kültürlü, ahlâklı, yeniliklere açık, aydın birer şahsiyet olmalarını sağlayarak; milletimizin huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak için çalışan YDV’nin Ankara ve İstanbul Kadın Kolları Vakfın Genel Merkezi İstanbul’da bir araya geldi.

İstanbul’un mihmandarı Hz. Eyyûb-El Ensarî türbesini ziyaretle başlayan gün, Pierre Loti tepesinden İstanbul’u temâşâ ile devam etti. Ardından YDV Ankara Kadın Kolları; Vakfın Cağaloğlu’nda bulunan ve tarihî bir yapı olan Hadım Hasan Paşa Medresesi binasındaki Genel Merkezi’nde YDV Genel Başkan Danışmanı Osman Çalım, YDV Genel Merkez Eğitim Koordinatörü Süleyman Yerlikaya, YDV İstanbul Kadın Kolları Başkanı Serpil Zeynep Öz ve Kadın Kolları Yönetimi tarafından karşılanarak, tanışma ve kahvaltı programına geçildi. Yeryüzü Doktorları II. Başkanı Dr. Havva Sula’nın katılımı; kahvaltının verimli bir muhabbetle manevî açıdan da bereketlenmesine vesile oldu.

Programda tarih ve kültür gezileri kapsamında Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami, Panorama 1453 ziyaretleri yapıldı. İstanbul’un Fethi kutlama haftası olması hasebiyle zamanın anlam ve önemine binaen paylaşımlarda bulunuldu. Kısa bir boğaz turu ve Marmaray deneyimini yaşayan ekip öğlen yemeği için İBB Küçük Çekmece Sosyal Tesisleri’nde, akşam yemeği için ise Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağırlandı.

Vakfın Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Birsen Nilay Gözlü; İstanbul Kadın Kolları Başkanı Serpil Zeynep Öz’e klâsik Türk sanatlarından ebrû bir tablo hediye etti. Ankara’dan gelen gruptaki öğrencilerle gerçekleştirilen keyifli sohbet, tanışma ve kaynaşma içerisinde tamamlanan günde geleceğe yönelik sıcak ilişkiler geliştirildi.