Yeni Dünya Vakfı İstanbul Genel Merkez’in düzenlediği etkinlikte konuşan Eğitimci Ayşen Gürcan, Eğitimin değişim olduğunu vurguladı.

Yeni Dünya Vakfı İstanbul Genel Merkez dizi konferanslarına devam ediyor. Son olarak  Eminönü Halk Eğitim Merkezinde 5.düzenlenen konferansta “Nasıl Bir Eğitim” konusu ele alındı.

Geçmişten geleceğe eğitimin işlendiği programda konuşan Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “zorunlu eğitimi refahın artması değil, birlikte yaşamanın  kuralı olduğunu, eğitim müfredatının da bu kuralların belirleyicisi  olduğunu söyledi.  Dünyanın modüler eğitime doğru gittiğini ifade eden Ayşe Gürcan  okullardaki eğitimin seküler determinist bir yapıyla inşa edildiğini dile getirdi. Asıl olanın hangisi olduğu sorusunun çözüm arayışında belirleyici olacağını vurgulayan Prof. Gürcan, “ Bilgiye ambardan aşırılacak darı muamelesi yapmamalıyız, her şeyde olduğu gibi ona da emanet gözüyle bakmalıyız. “dedi.

Eğitimin insana yapılan en önemli yatırım olduğunu belirten Eğitimci Gürcan, “ Eğitim değişim odaklıdır. Ve farkındalık oluşturup gelişime katkı sunmalıdır” diye konuştu.

Yeni Dünya Vakfı İstanbul Kadın Kolları Başkanı Zeynep Öz ve İstanbul Gençlik Kollarını temsilen katılan Sezgin İşgüzar da YDV’nin amacı ve misyonuna ilişkin olarak katılımcılara bilgi verdi.  Ayrıca Zeynep Öz,  konferansa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’a hediye takdim etti.