Yeni Dünya Vakfı İstanbul Gençlik Konseyi, 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nun “Halk Yürüyüşü”ne ilk kez katıldı.

İki kıtayı birleştiren koşuya birçok sivil toplum örgütü de katıldı.  “İki Kıta Bir Dünya” sloganıyla Boğaz Köprüsü’nün Anadolu ayağından Avrupa ayağına yürüyen Gençlik Konseyi’miz her bir adım ile “yeni, barış dolu, hoşgörülü bir dünya arzusu” mesajı verdi. Maratona Yeni Dünya Vakfı logolu tişörtleriyle katılan gençlerimiz vakfımızın kıtalar aşan hizmetlere namzet olduğunun da altını çizdiler.

Geçiş sırasında gençlerimizle İstanbulluların ve yabancı misafirlerin renkli diyaloglarının da olduğunu aktaran YDV İstanbul Gençlik Konseyi Genel Sekreteri Sinan Özparlak bir anısını şöyle paylaştı:

“Kore-Türkiye ortaklığı ve dostluğunu temin için çalıştığı belli olan bir STK’daki Kore’li bir arkadaş yanımıza yaklaştı ve aksanlı Türkçesi ile “Neden yeni bir dünya istiyorsunuz?” diye sordu. Önce şaşırdık ve daha sonra mazlum coğrafyaları hatırlatarak “barış ve hoşgörü dolu” sözleriyle cevap verdik. Aslında o Koreli arkadaşa yaptığımız tebliğ bile bizim bu yürüyüşümüzü özelde amacına ulaştırmış oldu. Zira biz bu kubbede bir hoş seda bırakmak için yola çıkmış bir avuç insanız. Katılan tüm arkadaşlarıma ve tişörtlerimizin temininde olsun, katılmamızdaki desteklerinde olsun bize yardımcı olan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu’ya ve Başkan Yardımcısı Mustafa Çokyaşar’a tüm Gençlik Konseyi’ndeki arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”

Bir Yanıt bırak

Translate »