IMG_20150118_164928

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı geçtiğimiz hafta sonunu yine dolu dolu geçirdi. Vakfın Hacı Bayram’daki yeni binasında gerçekleştirilen Kadın Kolları’nın ilk toplantısında durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantının ardından “3 Hafta 3 Film ve 3 Şair” etkinliği kapsamında film izlendi ve şiirler okundu.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanlığı’nın Hacı Bayram’daki yeni vakfı binasında 17 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen Kadın Kolları idare toplantısı başkan Birsen Gözlü öncülüğünde kahvaltı programıyla başladı. Kahvaltının ardından Ankara Şube Başkanı Ali Toköz kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

IMG_20150118_164832

“KADIN KOLLARI’NIN ÇALIŞMALARINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Yeni şube binasının hayırlı olmasını dileyen yönetim Başkan Toköz, katılımcılarla bir süre sohbet etti. Başkan Ali Toköz, “Yeni şubemiz, gerekli teknik donanımı, modern ve kullanışlı olmasının yanı sıra Hacı Bayram hazretlerinin manevi atmosferi ile iç içe bulunuyor. Yeni mekanımızı başta bursiyerlerimiz olmak üzere tüm vakıf gönüllülerinin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Şube başkanı olarak Kadın Kolları’nın çalışmalarından son derece memnunuz. Biz de onların bu çalışmalarına elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

“GÖNÜLLERE GİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü ise, “Vakfımızın ve başkanlarımızın bize verdiği destekle yılmadan çalışmaya gönüllere girmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Kadın Kolları Başkanlığı, Genel Sekreter Büşra Yıldırım’ın öncülüğünde Başkan Birsen Gözlü, Başkan yardımcıları Bahar Can Kılınç, Gülafer Kızıl ve birim başkanları Nermin Tan, Kerime Öcal, Meltem Bilen, Feyza Gündüz, Ayça Beyza Erten, Elif T. Topçu, Hicret Ertekin, Çilem Albayrak ve Kadın Kolları Danışmanı Elif Şeyma Etyemez’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi.

FİLM VE ŞİİR KEYFİ

Toplantının ardından hafta sonu etkinliklerinde kapsamında bu kez sırayı edebiyat, sanat ve sinema günleri aldı. “3 Hafta, 3 Film ve 3 Şair” konseptiyle bu hafta şair Sezai Karakoç’un şiirlerini okuyan bursiyerler daha sonra İran sinemasından yönetmen Ali  Vezirian’ın “Allah Yakındır” filmini izlediler. Geniş katılımlı, sıcak ve muhabbet dolu bir günün ardından içilen vakıf çorbası ile program sona erdi.