Emin Işık ve Haluk Dursun’u Anma Programı - Yeni Dünya Vakfı

Emin Işık ve Haluk Dursun’u Anma Programı

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2019

Vakıf Genel Merkezimizde Emin Işık ve Haluk Dursun’a anma programı gerçekleşti.

12 Eylül Perşembe günü vakfımızın Cağaloğlu’ndaki merkez binasında, kısa bir süre önce ebedî âleme uğurladığımız ilim, fikir ve gönül insanları Emin Işık ile Haluk Dursun, Yeni Dünya Vakfı’nda devam eden “Bâbıâli Enderun Sohbetleri”nde rahmetle ve şükranla yâd edildi. Yazar Uğur Canbolat’ın yönettiği anma programına, merhum Emin Işık ile Haluk Dursun’un yakınları, dostları, talebeleri, sevenleri ve okuyucuları katılarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Yaptığı tasavvuf ve kültür sohbetleriyle tanınan ve sevilen Emin Işık, yüzden fazla ilmî makale ve ansiklopedi maddesi yazdı. Celâl Hoca Hayatı ve İlmî Şahsiyeti, Devleti Kuran İrade, Kur’ân’ın Getirdiği, Belh’in Güvercinleri eserleri arasındadır. Emin Işık Hoca, 1 Ağustos 2019 tarihinde ebedî âleme göç etti.

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Akademik çalışmaları yanında çeşitli alanlarında da önemli faaliyetler ve görevlerde bulundu. Dursun, son olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığını yürütürken 19 Ağustos 2019 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. “Dicle’nin kuzularını çakallara yedirmeyeceğiz” sözü Cumhurbaşkanımız tarafından da dillendirilince adeta bir çığlık oldu ve evladını teröre kaptıran Diyarbakır annelerinin yürekli direnişine ışık tuttu. Kumruların yuva yapması için Topkapı Sarayı’ndaki kendi makam odasını terk etmesi bir yakın dostu tarafından anlatılınca herkes duygulandı ve bu gönül insanını rahmetle yâd etti.

IMG_6321 IMG_6329 IMG_6325 IMG_6312