Tanıtım ve Medya Komisyonu Tanışma Toplantısı

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 6 Mart 2021

Genel Başkan Sn. Mahmut Göksu ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Çukur, Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanlığı’na atanan MEHMET YUSUF BALIK ve komisyon ekibiyle tanışma toplantısına katıldı.

Toplantıda, vakfımızın yeni dönemde gerçekleştireceği dijitalleşme süreçleri konuşuldu.

Toplantıda konuşan Yeni Dünya Vakfı Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Mehmet Yusuf BALIK, “Günümüzde hızla devam eden dijitalleşmeye sivil toplum kuruluşları (STK) kayıtsız kalmadı ve teknoloji yatırımlarını artırmaya başladı. Teknolojinin gelişimi ve yayılımı hızla artıyor. Neredeyse yaşamın her alanında teknolojinin etkilerini görülebiliyoruz. Dijitalleşme, getirdiği yeni alışkanlıklar, yeni işler ve yeni hayatlar ile artık gerek bireyler gerek kurumlar gerekse işletmeler açısından büyük öneme sahip. Hiçbirimiz ‘dijital hayat’tan bağımsız kalamıyoruz. STK’lar için de bu durum değişmiyor. Araştırmalar, dünya genelindeki STK’ların 2019’da teknoloji harcamalarını yüzde 51 artırdığını belirtiliyor. STK’ların yüzde 90’ının düzenli olarak sosyal medya kullandığı ve yüzde 97’sinin sosyal medyayı marka bilinirliği için etkili gördüğü dikkat çeken veriler arasında yer alıyor. Katılanların yüzde 78’i ise gönüllülere ulaşma ve insanlara ilham vermek için sosyal medyanın gücüne inanıyor. Yeni Dünya Vakfı olarak bundan sonra dijitalleşmeyi çok daha fazla önemseyeceğiz. Dijitalleşen hayatta toplumla bağımızı koparmamak, gönüllüler ile etkileşimlerimizi artırmak, daha geniş kitlelere ulaşmak, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak, kaynak çeşitlerimizi artırmak gibi önemli gündemlerimiz var. Günümüzde kitlesi dijital teknolojiyi benimsemiş ancak kendisi dijital dünyadan geri kalmış bir STK’nın etki derecesinin daha az olacağını biliyoruz. Tüm bunlara bakıldığında, önümüzdeki yıllarda dijitalleşme süreçlerinde yapacaklarımızın daha da artacağını ve vakıf olarak dijital hayatta daha güçlü var olmaya çalışacağımızı söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.