STK'LAR, FETÖ'YE KARŞI TEK YUMRUK OLDU - Yeni Dünya Vakfı

STK'LAR, FETÖ'YE KARŞI TEK YUMRUK OLDU

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 10 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Muğla Marmaris’te suikast girişimi davasını izlemek ve sanıkları protesto etmek için Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu’nun da aralarında yer aldığı Mili İrade Platformu üyesi çok sayıda STK temsilcisi, Muğla Adliyesi önünde ortak basın açıklaması yaptı.
Sanıkların duruşma salonuna girmesini ardından Milli İrade Platformu adına açıklamayı İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün yaptı.
Yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş asker kılığındaki bir grup Fetullahçı teröristin, Cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümete, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Türk Milletine yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunduğu kaydedildi.
Yeni Dünya Vakfı öğrencilerinin ve çok sayıda vatandaşın sloganlar atarak toplandıkları alanda okunan basın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Darbenin en alçak, en adice ve kalleş safhası, burada, Muğla’da, Marmaris’te yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızı derdest etmek için yola çıkan teröristler, o ve ailesinin bulunduğu otele, Cumhurbaşkanımız ayrıldıktan sonra ulaşabildiler. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in haşhaşi teröristleri Cumhurbaşkanımızın ayrıldığı otele korkakça bir saldırıda bulundular. Bu saldırıda, Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinden Mehmet Çetin ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Polis Memuru Cengiz Eker kahramanca şehit düştüler. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz; ailelerinin, yakınlarının başı sağolsun diyoruz. Teröristler, istediklerini elde edemeyince, tam da Fetullahçılara yaraşır biçimde korkakça kaçtılar. Güvenlik birimlerimizin özverili operasyonları sayesinde bu teröristler yakalandılar, hukuka teslim edildiler. Şu anda da, bu teröristler, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanıyorlar.”
“YARGILAMA TÜRKİYE AÇISINDAN TARİHİ ÖNEME HAİZ”
Türkiye genelinde faaliyet gösteren yüzlerce derneğin ve vakfın çatı kuruluşu olan Milli İrade Platformu olarak, milli iradeye yönelik bu suikast girişiminin mahkeme safhasını yakından takip edildiğinin belirtildiği basın açıklaması şu ifadelerle devam etti; “Türkiye’nin bağımsız mahkemeleri hiç kuşkusuz Anayasa ve yasalar çerçevesinde yargılama sürecini tamamlayacak ve kararını verecektir. Ancak, biz, Milli İrade Platformu olarak, bu mahkeme sürecinin ve bu yargılamanın Türkiye açısından, milletimiz açısından ve milli irade açısından tarihi öneme haiz olduğunu düşünüyor, tarihe tanıklık etmek üzere, mağdurlara moral vermek üzere burada bulunuyoruz. Milli İrade Platformu olarak, şu hususu burada özellikle vurgulamak isteriz: Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan, uzun siyaset mücadelesinde, bütün engellemelere rağmen, büyük bir hassasiyetle hukuk içinde kalmış, Anayasa ve yasalar çerçevesinde mücadelesini vermiştir.”