Söyleşi : "Daha Son Sözümüzü Söylemedik..." - Yeni Dünya Vakfı

Söyleşi : "Daha Son Sözümüzü Söylemedik…"

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 5 Mayıs 2016

Yeni Dünya Vakfı Adıyaman Temsilciliği, bu defa Adıyaman’ın manevî havasının öncüsü Sahabi Safvan Bin Muattal ismini taşıyan eğitim kurumumuz Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi konuğuydu. Vakıf Temsil Heyet Başkanımız yaptığı söyleşide; “Bu söyleşi, bir neslin nasıl yok edilmeye çalışıldığı ve o neslin nasıl dirildiğini anlatan bir söyleşidir. Bir dönem düşünün ki; bu eğitim kurumlarının yok olmaya yüz tuttuğu, o okulda olanların ötekileştirildiği zamanlardı ve 2002 yılına kadar toplam öğrenci sayısı Türkiye geneli 60.000’lerde olan eğitim kurumları, bugün toplam öğrencisi 1.000.000’a yakındır. Bu okullarda Fennî İlimler ile İslamî İlimler harmanlanıp öğrencilere verildiği; sağlam , iradeli, ülkesini seven bir nesil yetiştirmek hem vakfımızın hem okulumuzun temel ilkesidir. Geçmişte ne kadar engellenmeye maruz kalan bir nesil olsanız da siz son sözümüzü söylemediniz ve siz bitti diyene kadar hiçbir şey bitmeyecek. Onun için yılmadan, yorulmadan Hakk’a ve ülkeye hizmet hepimizin boynunun borcudur.  Bu borcu ödeme adına çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Diğer yandan Vakıf Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Işık, öğrencilere hem tavsiyeler verdi hem de ufuklarını açacak mesleki paylaşımlar gerçekleştirdi. Ardından Vakıf Yönetim Kurulu Üyemiz Ömür Atmaca ise söyleşide mimarlık mesleği konusunda bilgilendirme yaptı.
Okul Müdürümüz Kadir Çelik, bir Yeni Dünya Dostu olarak Vakıf Temsilciliğimizi güler yüzü ve destekleri ile mutlu etmiştir. İdareci öğretmenler ve öğrenciler ile yapılan söyleşi, güzel temenniler ile tamamlandı.