X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Kadın Kolları >

Niyetiniz Hayırlıysa Tüm Kapılar Açılır

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları’nın bir klasik haline gelen ‘Pazar Buluşmaları’ bu hafta milli rallici Özlem Akgüç’ü ağırladı. Tefsir ziyafetiyle başlayan programda konuşan milli gururumuz Özlem Akgüç, “Niyetinizde hayır varsa mutlaka tüm hayırlı kapılar art arda sizin için açılıyor” diye konuştu.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi’nin Hamamönü’nde yer alan binasında Kadın Kolları tarafından organize edilen bu haftaki etkinlik dopdolu geçti. Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü ve Başkan Yardımcısı Gülhanım Çimen’in organize ettiği program Dilek Kazan Hoca Hanımefendinin verdiği tefsir dersiyle başladı. Derste Allah’ın birliğinin anlatıldığı en güzel sure olan İhlas Suresi’nin meali ve tefsiri, katılımcıların soru ve cevapları eşliğinde interaktif olarak işlendi.

Tefsirin ardından, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve avukatlık da yapan milli rallici Özlem Akgüç katılımcılarla bir araya geldi. Hayatından kesitler sunan Özlem Akgüç ralliye başlama serüveniyle ilgili anılarını anlattı. Çocukluk yıllarına dayanan ralli hevesinin ilk olarak dedesine ait Mobylette marka motosikletini çalarak başladığını söyleyen Akgüç, lise yıllarında F1 yarışlarını izlemek için yurttan kaçtığını katılımcılarla paylaştı. İçindeki ralli aşkına hiçbir engelin karşı koymadığını aktaran milli gururumuz, “Bu heves sayesinde birçok co-pilot (yardımcı pilot) ve ralli pilotu ile tanışma fırsatı yakaladım. Daha sonra eğitim alarak co-pilot oldum. Milli rallici Burcu Çetinkaya ile de bu sayede tanıştım. Uzun bir süreden Burcu Çetinkaya’nın co-pilotluğunu yapıyorum.” diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleriyle de yakından ilgilendiğini kaydeden Özlem Akgüç, Antalya’da yetimhanelerde, huzurevlerinde gönüllü çalışmalarda bulunduğunu aktardı. Ünlü rallici, hayatta hiçbir şeyden korkmamanın ve her zaman mazlumun yanında olmanın gerekliliğini kendisine yaşam felsefesi haline getirdiğini söyledi. Özlem Akgüç, “Eğer niyetinizde hayır varsa mutlaka tüm hayırlı kapılar art arda sizin için açılıyor.” dedi.  Bayan bursiyerler için farklı bir rol model olan Özlem Akgüç konuşmasının ardından gelen soruları cevapladı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet, Yeni Dünya Vakfı adına sunulan hediye takdimiyle son buldu.

Kabul Et
Kapat