Komisyonlar >

Mehmet Yusuf BALIK kimdir? - Yeni Dünya Vakfı

Mehmet Yusuf BALIK ( Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı )

1987 yılında Siirt’te dünyaya geldi.
İlkokul, ortaokulu ve liseyi Siirt’te tamamladı. Gaziantep Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.

Dijitalleşme ve mobil teknolojiler alanında profesyonel iş hayatına ilk olarak 2011 Yılında Turkcell’de Teknoloji Çözümler Uzmanı olarak başladı. Yaklaşık 10 yıldır sosyal medya hesap yönetimi, sosyal medya reklamları, siyasi partiler ve siyasi adayların içerik ve reklam yönetimi, CRM ve Web&UX v.b alanlarda danışmanlık yapmaktadır.

Online marketing, mobil teknoloji servisleri, Online İtibar Yönetimi, arama motorları optimizasyonları ve içerik politikaları, yapay zeka çözümleri, dijital reklamlar, siyasi iletişim kampanyaları, içerik yönetimi ve Web&UX üzerine uzmanlık seviyesinde bilgi ve tecrübe sahibidir. Dijital trendleri takip eden, markaların dijitalleşme süreçlerini inceleyen, rakiplerine göre markaları daha üst bir seviyeye getirmek suretiyle günümüz teknoloji trendlerin göre bu dönüşümü yöneten, hizmet odaklı bir strateji ile çalışan başarılı bir girişimcidir. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir.

Halen; Kağıthane’de dijital iletişim, siyasi iletişim ve dijital reklamcılık alanında çalışan Optimum Dijital İletişim Ajansı’nın Dijital Kanallar Proje Direktörlüğü, AK Parti Çekmeköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.