X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Etkinlikler >

Mehmet Akif Ersoy'un Anma Haftası

Vefatının 81. sene-i devriyesi kapsamında şiirini imanı, düşüncesi ve milletinin hizmetine adayan, vatan ve istiklal şairimiz Mehmed Akif Ersoy’u vakfımızda düzenlediğimiz özel programda andık.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’mızı yazan Ersoy’u anma programında konuşmalarıyla bizleri aydınlatan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ve Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım’a teşekkür ederiz.

Ersoy’un ruh ve düşünce arka planının, milletin kimlik yapıcı unsurlarıyla benzeştiğini vurgulayan katılımcılar, onun iman-medeniyet-hayat görüşü bütünlüğünün, Türk milletinin varoluş bütünlüğünü ifade ettiğini söylediler.

Anma Programı’nda davasını yaşatmak isterken milletini yaşatmak isteyen Mehmet Akif ERSOY’un, bu ömürde hüzünler ve kırılışlar gibi sevinçleri ve haykırışları da yaşadığı hatırlatıldı.

2021 yılının İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabulünün 100. yıl dönümüydü. Gönüllü kuruluşların faaliyetleri yanında, resmi kurumların faaliyetleri de 100. yılı hatırda kalan bir sene haline getirdiği vurgulanarak, “Mehmet Akif’in 20. yüzyılın başında imanının, düşüncesinin ve milletinin hizmetine verdiği şiiriyle yeni bir yolun açıcısı olduğu, kendisinden sonra gelen sosyal konuları işleyen şairlerin, Yahya Kemal, Nazım Hikmet ve Necip Fazıl dahil ona çok şey borçlu olduğu” ifade edildi.

Kabul Et
Kapat