Kırıkkale'den Halep İçin Çağrı - Yeni Dünya Vakfı

Kırıkkale’den Halep İçin Çağrı

Kategori: Duyurular
Yayın Tarihi: 19 Aralık 2016

Halep’te yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından toplanan yardımlar teslim edildi.

Yardımların Hüseyin Kahya Mahallesi’nde Yardım Eli ve Vuslat Derneği tarafından açılan yardım çadırına teslim edilmesinin ardından bir açıklama yapan Yeni Dünya Kırıkkale İl Temsilcisi Satılmış Aksun, yaşanan gelişmelerin Türk halkının vicdanını sızlattığını kaydederek; “Son dönemde savaşın en acı yüzünü Halep’te müşahede ettik, ediyoruz. Koskoca bir şehrin kuşatma altına alınarak soykırım uygulandığını görüyoruz. İnsanlar can kaygısının yanında en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaktadır. Halep’te insanlık ölüyor. Değerli dostlar, Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır.” ifadelerini kullandı.

Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor ve maalesef ki bu Müslüman topraklarında gerçekleşiyor diyen Aksun, “Özellikle ülkenin geleceği gençler artık toparlanmalı ve dikkat etmeliler. En iyi şekilde ülkemize, o coğrafyaya hizmet etmeliyiz. Halep’te Kadın Çocuk-Bebek-Yaşlı-Hasta-Engelli demeden ağır silahlar ile uçaklardan attıkları varil bombaları ile kimyasallar ile Halep’i ve Halep’te yaşayanları katlediyorlar, yakıyorlar, yıkıyorlar. Bebekler ölüyor, Halepli anneler kan ağlıyor” dedi.

Halep’te yaşanan insanlık dramının 7,5 milyar insanlığın gözü önünde işlenmekte olduğu vurgusu yapan Aksun, “Evet Yeni Dünya Vakfı olarak, bu mazlum coğrafyalarda, Suriye’de, Halep’te bunlar yaşanmamalıydı diyoruz. Halep’te yaşananlar sadece zalimlerin suçu değil. Zalimleri bu insanlık suçundan engellemeyen, tüm insanlığın hepimizin sorumluluğu yok mu? Halep’te daha fazla insanlık yok edilmeden, insan olan ve insanlığa duyarlı Dünya İnsanlığı, İslam Alemi harekete geçmeli, sorumluluk bilinci ile bu ölüm makinelerini durdurmalıdır” şeklinde konuştu.

img-20161216-wa0017
img-20161216-wa0015