Kırıkkale Ziyaretlerimiz - Yeni Dünya Vakfı - Kırıkkale Şubesi

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanımız Sayın Mahmut Göksu ve Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı İlyas AYDOĞAN 20 Mayıs 2021 Perşembe Günü Kırıkkale Şubemizi ve İl deki bazı kurumları ziyaret ettiler. Başkan Göksu’ya, Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı Adem YILDIRIM, Yönetim Kurul Üyesi Hasan KÖKREK , Ankara Şube Başkan Yardımcısı İlyas AYDOĞAN eşlik etti.

Sayın Göksu ve Vakıf Heyeti ilk olarak Kırıkkale Erkek Öğrenci Yurdumuzda Uluslararası Öğrencilerle kahvaltıda buluştular. Ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan ASLAN’ı ziyaret ettiler. Heyet ardından Kırıkkale Valiliğine ziyaret gerçekleştirerek Kırıkkale Valisi Sayın Yunus SEZER Beyi ile bir araya geldi. Ziyaret esnasında vakıf çalışmaları üzerine çeşitli istişarelerde bulunuldu. Yeni Dünya Vakfı heyeti ardından Kırıkkale AK Parti İl Başkanı Mustafa KAPLAN’I ziyaret edip ilimiz ile ilgili gerekli istişarelerde bulunulmuştur.

Türk savunma sanayisinin temelini oluşturan MKEK fabrika ve tesislerinin büyük bölümünün yer aldığı Kırıkkale’yi de hızla büyüterek savunma sanayisi ile bütünleşmiş bir şehre dönüştürdü. Öyle ki MKEK’de üretilen “Kırıkkale 7,65” tabanca dolayısıyla Kırıkkale, “adını silaha veren il” olma özelliği kazanmıştır. Türk silahlı Kuvvetlerimizin envanterine yerli ve milli imkanlarla bir çok ürünü savunma sanayine kazandırmış ve dışa bağımlılığı azaltmış olan ,MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikasını ziyaret ederek fabrika müdürü Veli GÜN Beyin eşliğinde ziyaret ettiler.

Savunma sanayimizin emin adımlarla geleceğe taşındığını görmek bizlere umut ve güven vermiştir. Akabinde Kırıkkale Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan KÖKREK’e makamında ziyarette bulundular. Heyet ardından, Kırıkkale YDV şubesine ait Yurt arsasına giderek incelemelerde bulundu. Sonrasında Heyet Kırıkkale’de bulunan oba köyünü ziyaret ederek tarihi ve doğal güzellikleri yakından görüp, son olarak Sağlık Bakanlığının cerrahi maske ihtiyacının büyük oranda karşılamakta olan Kırıkkale Organize Sanayide bulunan İlçe Milli Eğitme ait Maske Üretim Fabrikasını ziyaret ederek yakından inceleme fırsatı bunuldu.