KEFKEN KAMPINDA EKİP RUHU ÖNE ÇIKTI - Yeni Dünya Vakfı

KEFKEN KAMPINDA EKİP RUHU ÖNE ÇIKTI

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 18 Ekim 2017

Yeni Dünya Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl sadece Genel Merkez Gençlik ve Kadın Kolları ile İstanbul yurtlarında kalan öğrencilerin katıldığı Kefken Kampı, öğrencilerin oluşturdukları grupların sunumları ile dikkat çekti.
12 – 15 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre Yaz Kampı’na, genel merkez Gençlik ve Kadın Kollarının yanı sıra, Kağıthane, Küçükçekmece ve Büyükçekmece Yükseköğrenim Yurtlarında kalan öğrenciler de katıldılar. Türkiye’nin dört bir yanındaki şube ve temsilciliklerimizden yöneticilerin yanı sıra, Genel Başkan Mahmut Göksu da kampa katılarak gençlerle bir araya geldi. Genel Merkezimiz tarafından titizlikle oluşturulan programlar çerçevesinde 3 gün boyunca Kefken’de misafir ettiğimiz gençler, birçok sportif ve sosyal aktivitenin yanı sıra, oluşturulan grup çalışmaları ile de dikkat çekici sunumlar ortaya koydular.
Kampta geçirdikleri üç gün boyunca yeni eğitim öğretim yılı öncesi moral ve motivasyon depolayan gençler, spor ve zeka oyunu turnuvaları, seçkin konuşmacıların anlatımları, tanıtıcı ve eğitici belgesel ve film gösterimleri, şiir, müzik dinletisi ile birçok sosyal ve kültürel konudan istifade ettiler.
Yeni Dünya Vakfı bursiyeri ya da yurt öğrencisi olan çok sayıda uluslar arası öğrencinin de aralarında bulunduğu gençler, birbirleri ile kaynaşarak yeni dostlukların da temellerini atmış oldular.
GRUP ÇALIŞMALARI VE SUNUMLAR KAMPA DAMGA VURDU
Eğitim Kültür Sanat çalışmalarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sedat Erol ve Öğrenci İşleri Sorumlusu Hatice Gökçe tarafından planlanan ve öğrencilerin eğitim/ilgi alanlarına göre oluşturulan gruplar, iki gün boyunca hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.
Hukuk, Siyaset ve Sosyoloji
Enerji
Tanıtım ve Medya
Ekonomi
Eğitim
AR-Ge ve Projeler
Sağlık
İlahiyat
Şehir ve Planlama
Başlıkları altında oluşturulan 7-8 kişilik öğrenci grupları, kendi belirledikleri alt konular hakkında ortak fikirlerini ifade ettiler. AR-Ge Projeler ekibi tarafından oluşturulan bu Fikir Kulübü çalışmalarının da projelendirilmesi kararı alındı. Sunumları dinleyen öğrenciler ve vakıf yöneticilerinin de sorularını cevaplayan gruplar, çoğu ilk defa bir araya gelen öğrencilerden oluşmasına rağmen oldukça dikkat çekici bir performans sergilediler. Kamp sonrası kurdukları dostluk ve ekip ruhunu sürdüreceklerini vurgulayan gençler, böyle bir imkanı oluşturan vakıf yönetici ve çalışanlarına da teşekkür ettiler.
Kampta ayrıca Eğitimci Mevlüt Özdemir’den “Yeni Dünya’da gönüllü ol” ve İsmail Hakkı Kar’dan ise “Başarı da hedeflerin rolü” konularını dinleyen gençler, sık sık vakıf yöneticilerinin de bilgilendirme konuşmaları ile vakfımızı ve faaliyetlerini tanıma imkanı buldular.
“YENİ DÜNYA’DA YENİ UFUKLARA KOŞMALIYIZ”
Kampın son günü ise Genel Başkan Mahmut Göksu, bir konuşma yaparak kampı değerlendirdi. Başkan Göksu, vakıf kültürünün ecdadımızın bıraktığı en önemli miras olduğunu belirterek, insanların sosyal yaşantısını şekillendiren bir unsur olduğunu ifade etti. Özellikle Müslüman toplumların birlik ve aidiyet duygusunun pekişmesinde bu tip çalışmaların ve kuruluşların kritik bir noktada yer aldığını söyleyen Başkan Göksu, konuşması esnasında 1. Dünya Harbinde önemli vazifelerde yer alan Sudanlı Zenci Musa olarak tanınan bir Osmanlı askerinin hayatının anlatıldığı kısa belgeseli izlettirdi. Dünya harbinin Müslüman coğrafyayı parçalamak üzere kurgulandığını belirten Başkan Göksu, “Bugün halen Haçlı zihniyeti bize saldırıyorsa, bitmeyen bir kavganın hesabı var demektir. Ecdadımız ve dünyanın dört bir yanından mücahitler, Osmanlı saflarında bu zihniyete karşı mücadele vermişlerdir. O gün de bölge insanını aldatan zihniyet, bugün de Ortadoğu’da çeşitli vaatlerle bölge insanını ayrılıkçı düşüncelere sevk etmeye çalışıyor. Böl, parçala ve yut mantığıyla coğrafyamızı ve Müslüman toplumu dağıtmak için yoğun ve kararlı bir çalışma içerisindeler.
O yüzden tıpkı ecdadımız gibi; hakkın, adaletin, insanlığın, şefkatin olduğu yeni dünyanın inşasında hepimizin ağır bir yükü var. Geçmiş ecdadımız kurduğu cihan imparatorluğu ile bunu tüm dünyaya götürdü. Bizler de aynı bilinç ve şuurla hareket ederek, yeni dünyada birliğimizi, ruhumuzu yenileyerek, yeni ufuklara koşmalıyız” diye konuştu.
“VAKIF, BEN DE VARIM DİYENLERİNDİR”
Vakıf çalışmalarından bahseden Başkan Göksu, kamp değerlendirmesi de yaparak konuşmasını şöyle tamamladı; “Burada farklı ülkelerden, din ve renkten kardeşlerinizle bir araya gelerek dikkat çekici çalışmaların yanı sıra, güzel arkadaşlıkları başlatmış oldunuz. Kampımıza ve bu çalışmalara katıldığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyor, bu çalışmaların gerçekleşmesi için gayret gösteren vakıf yönetici ve çalışanlarımızın çabalarını da takdir ediyorum. Gruplar, sunumlarında bazı eksiklikleri dile getirdiler. Tespitlerinizi belirtiniz ve bize ilettiniz. Ben de diyorum ki, siz yoktunuz! Artık siz varsınız ve tespit ettiğiniz bu eksikliklerin giderilmesinde sizin de çabanız olsun. Vakıf işi, ekip işidir. Bir gönüllülük hareketidir. Herkes yetkin olduğu alanda, vakfımıza ve diğer vakıflara nasıl destek olacağını belirleyip, yükü omuzlar ise bu vakıflar yaşar.
Baktığınızda vakfımızın yönetim anlayışı bir organizasyon şeması ile ortaya konmuştur. Birçok komisyon ve alt grup ile bu çalışmalar hayata geçirilmektedir. Bu kamp ile birlikte, vakıf komisyonları ile Gençlik ve Kadın Kollarımıza da yeni insan kaynağı, taze kan sağlamış olacağız. Bu çalışmalarda yer almanız hem ufkunuzu açacaktır, hem de yeni insanlar tanıyarak kendinizi ve sosyal çevrenizi şekillendirmiş olacaksınız. Vakıf çalışmaları sosyal sermayedir. Sadece mesleğinize gönüllü kalırsanız eksik yaşarsınız. Bu anlamda sizleri daha sık aramızda görmek istediğimizi altını çizerek vurgulamak istiyor kampımıza katıldığınız ve bu çalışmalarda yer aldığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.
En büyük teşekkürü de bu kampı bize tahsis eden Beyoğlu Belediye Başkanımıza ve ekibine, ayrıca kamp boyunca bizleri gönülden misafir eden kamp müdürü ve çalışma arkadaşlarına etmek istiyorum.”
Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından kamp boyunca düzenlenen müsabaka ve organizasyonlarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca kampa katılan tüm öğrencilere USB bellek armağan edilirken, yabancı öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında yapılan futbol turnuvasının galipleri de sahneye çağırılarak kamp hakkında düşünceleri alındı.
Kampa; Genel Başkan Mahmut Göksu’nun yanı sıra bazı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon Başkanları ile, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve şube temsilcileri, Kırıkkale Temsil Heyeti Başkanı Satılmış ve Iğdır Temsil Heyeti Başkanı Abdulcebbar Baştemur da katıldılar.
_MG_2065
_MG_2071