1
Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi İlyas AYDOĞAN;Geleceğe söz söyleyebilmenin yolu bilim ve teknolojiden geçer”
Doç.Dr Cüneyt Yüksel ”Türkiye’nin iç meseleleri dış meseleleriyle de alakalı”
2
Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Cüneyt Yüksel Türkiye’nin Dış Politikası hakkında çarpıcı açıklamalarda
bulundu.
Yeni Dünya Vakfı Kefken Kampının üçüncü gününde önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı İlyas AYDOĞAN bilgi ve
olduğunu da belirtti.
Daha sonra kürsüye gelen Cüneyd Yüksel;Bazı meseleler sürekli önümüze geliyor.Özellikle 1.ve 2.Dünya savaşından sonra Yeni bir dünya düzeni kuruldu,bu düzen bizi açlık, terör,çocuk ölümleri ile sonuçlandırdı.
”Komşularla sıfır sorun politaksı,Global Dünya Sermayesi,Ermeni Siyaseti,Küresel hastalıklarla mücadelede Türkiye’nin pozisyonu” gibi sorular üzerinden açıklamalarda bulunan Yüksel;gündemi belirlenen değil,gündemi belirleyen bir ülke olmamız gerektiğine vurgu yaptı. Sunumdan sonra öğrencilerin yoğun sorularını tek tek cevapladıktan  sonra proğram sona erdi.