Genel Merkez >

İSTANBUL VAKIF ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez 2017 – 2018 yılı Burs ve Yurt Hizmetleri Tanıtım ve Vakıf Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Gaziosmanpaşa İlçesinde geniş katılımla gerçekleşti.
Gazisosmanpaşa Belediyesi Paşaköşk Sosyal Tesisinde düzenlenen programa; Genel Başkan Mahmut Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Yıldız ve Beşir Açıkça, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan, vakfımız Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Yurt Yönetim Kurulu Üyeleri ve İdarecileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Akşam yemeğinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Genel Başkan Mahmut Göksu, vakıf çalışma ve faaliyetlerinin yanı sıra, burs ve yurt hizmetleri hakkında davetlileri bilgilendirmeye yönelik bir konuşma yaptı.
Konuşmasında maddi kaynaktan öte insan kaynağına daha çok ihtiyaç duyduklarını dile getiren Başkan Göksu, “Vakıf çalışmalarına destek olacak, yükü omuzlayacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Bu güzel ve mütevazı toplantılar tanışma ve kaynaşmaya, hayırlı işlere vesile oluyor. Bu sebeple öncelikle programımıza ev sahipliği yapan ve vakfımızın filizlendiği, temellerinin atıldığı Gaziosmanpaşa ilçemizin Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çalışkan heyetine teşekkür ediyoruz.
21 yıl önce; haksızlığın, baskıların olduğu bir süreçte yeni bir dünya hayali ile vakfımızı kurduk. Binlerce öğrenciye burs imkanı sağlarken, sayısız program, faaliyet ve etkinlik düzenledik. Bu süreçte diğer kardeş vakıf ve STK’lar ile diyaloglarımızı da diri tuttuk ve devam ettirdik. Bugün tüm bu çalışmaları daha da ileri götürerek yurt faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İstanbul, Ankara, Burs, İzmir’de yurt hizmetlerimize başlamış olmakla birlikte, Antalya ve Gümüşhane’de de yeni yurt çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“VAKIF DİĞERGAMLIKTIR”
Vakıflar ve STK’ların gönüllülük esasına göre hizmet veren kuruluşlar olduğunun altını çizen Başkan Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ecdadımızdan günümüze gelen vakıf kültürünü yaşatmamız, ihmal etmememiz gerekmektedir. Vakıf kültürü, diğergamlık ve paylaşma kültürüdür. Bu kültürü yaşamak, çocuklarımız ve gençlerimizin de yaşamalarını sağlamak için hepimizin sorumluluğu vardır.
Az önce de bahsettiğim gibi hizmet halkamızda yurtlarımıza daha fazla önem vermeye başladık. Bu yurtlar milletin bize emanetidir. Biz de bu emaneti en iyi şekilde hizmet verecek noktalara ulaştırma gayretindeyiz. Yalnız yurtlar değil, kamu ile gerçekleştirdiğimiz birçok projelerimiz de var. Öte yandan bu yaz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Samsun ve Mersin kamplarında, gençlerimiz ve vakıf dostları ile bir araya geldik. Ekim ayında ise Kefken’de kampımız olacak. Tüm bu kamplarda öğrencilerle bir arada vakit geçirmeyi ve onlarla gönül diliyle diyalog geliştirebilmeyi amaçladık.
Sözüne ettiğim tüm çalışmalar, insan içindir ve insanla gerçekleşiyor. Siz varsanız bu çalışmalar da var olacaktır. Hepinize bugüne kadar ortaya koymuş olduğunuz destek ve katkıdan ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.”
YURTLARIMIZDA KALAN ÖĞRENCİLERE İŞ İMKANI
Başkan Göksu’nun ardından programa katılan misafirler kısaca kendilerini tanıtıp, vakıf çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Özellikle 2017 yılında artan yurt çalışmaları hakkında fikirlerin ortaya koyulduğu programda, 15 Temmuz sonrası vakıf ve derneklere karşı oluşan ön yargının yıkılması için gayret gösterilmesi fikri vurgulandı. Vakıflara karşı oluşan ön yargının yurtları etkilediği de ifade edilirken, vakıf gönüllüsü Mehmet Ali Dağdelen Yeni Dünya Vakfı yurtlarında kalan öğrencilere yarı zamanlı veya tam zamanlı iş imkanı verebileceğini söyledi.
Geç saatlere kadar devam eden program, aile fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.
1
2