Yeni Dünya Vakfı; Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Proje Desteği ile 32 haftadır yürütmekte olduğu “Sağlam Genç, İradeli Lider” İslâm Dünyası Seminerleri’ni; 30 Mayıs Cumartesi günü güzel bir programla tamamladı.
Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi’nde 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenen bir basın toplantısında; projenin tanıtımı için bir araya gelen Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı ve Proje Moderatörü Cihangir İşbilir’in açıklamaları ile başlamıştı. Proje Vakfın Genel Merkezi İstanbul’da 32 hafta, Ankara Şubesi’nde 16 hafta olmak üzere yaklaşık 9 ay eşzamanlı olarak yürütüldü. Proje Koordinatörü Cihangir İşbilir’in plânlı okuma programı ve öğrencilerin de dahil edildiği sunumların yanı sıra; iş ve siyaset dünyasından, medya ve basından, sivil toplum kuruluşlarından, akademik camiadan pek çok isim de tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.
Sultanahmet Vakfı Konferans Salonu’nda geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirilen son seminerin konuğu  Sultanahmet Camii Emekli İmam-Hatibi Emrullah Hatipoğlu oldu. 32 haftayı özetleyen bir kısa filmin de gösterildiği programda; Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu Cihangir İşbilir ve projeye emeği geçen Vakıf Yönetimi ile çalışanlara “Teşekkür Belgesi”, öğrencilere “Katılım Belgesi” ve hediyelerini takdim etti. İstanbul’un Fethi’nin de kutlandığı programın hüsn-ü hâtimesi Bangladeşli bir öğrencinin Kur’an-ı Kerîm tilâveti ve dağıtılan lokumla gerçekleşti.