31

Yeni Dünya vakfı “Sağlam Genç İradeli Lider” ismiyle projelendirdiği ve 16 haftalık bir seminer dizisi olarak hazırlanan İslâm Dünyası Seminerlerinin ikincisi; 16 Kasım’da Hacı Bayram Veli Cami Konferans salonunda cihangir İŞBİLİR’in Koordinatörlüğünü ve yasın AKTAY’ ın katılımıyla gerçekleşti.Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeni Dünya Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen “Sağlam Genç İradeli Lider” projesi; dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam dünyası ve Türkiye ‘ in konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı.
16-29 yaş grubuna dahil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin ikinci semineri;uluslar arası Rabia platformu koordinatörlüğünde yürüten projenin eğitim koordinatörü cihangir İŞBİLİR program hakkında sunumuyla başladı ardında bölgesel coğrafi analiz yapıp güncel gelişmeleri değerlendirip ; 1950-1951 yıllarını genel bir çerçevede kavramsal tanımlarını’ da yapmak suretiyle bir analiz yapan İŞBİLİR , zaman zaman öğrencilerle diyalogda bulunarak programını tamamladı
Öğrenciler ; Cihangir İŞBİLİR ‘in oluşturdugu temel üzerine ; seminerin ikinci bölümünde Prof.Dr.Yasin AKTAY ‘ın hem konuyla ilgili hem de güncel mesellerle ilgili görüşlerini dinlediler ve kendi sorularını’da sorma imkanı buldular. 16 Hafta sürecek olan seminerler her pazar saat 13: ile 17:00 arasında Hacı -ı Bayram konferans salonunda devam edecektir.Program sonunda katılımcılara sertifika verilecektir..

30

32