İLK 'KİTAP KAHVE'MİZİ AÇTIK

‘Yeni Dünya Vakfı Kitap Kahve’nin Ankara Hamamönü’ndeki açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve vakıf yöneticilerimiz tarafından gerçekleştirildi.
Açılışa; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra vakıf yöneticilerimiz, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Keçiören Müftüsü Mehmet Şahin ile siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla açılışı yapılan Kitap Kahve hakkında bilgi veren YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Bakan Pakdemirli ve tüm katılımcılara açılışa geldikleri için teşekkür etti.
Daha sonra Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, selamlama konuşması yaptı. Yeni Dünya Vakfı’nın yılda yaklaşık bin 500 öğrenciye burs verdiğini ve ülke genelinde 15 yurdu bulunduğunu belirten YDV Başkanı Göksu, “Vakfımızın merkezinde insan ve gençler var. Yine Kitap Kahve’nin de gençlerimiz için kaynaşma noktası olmasını istedik. Cumhurbaşkanımızın millet kıraathanesi projesinden esinlenerek bu projeyi hayata geçirdik. Herkese açık bir mekan olacak. Gençlere dönük faaliyetler de yapılacak. Burada 3 bin kitap var. Burayı iş yeri açılışı olarak görmüyoruz, insana ve gençlere yatırım olarak görüyoruz. İsmine de kafe yerine kahve dedik” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de gençliğe ve okumanın önemine işaret etti. Kendisine gelen hediyelerden sadece kitapları evine götürerek okuduğunu anlatan Bakan Pakdemirli, internetin yaygınlaşması ve cebe girmesiyle kitap ve okuma konusunda eksikliklerin oluştuğuna işaret ederek, “Kitap okumayan toplum olmamamız lazım.” diye konuştu.
PAKDEMİRLİ: “YENİ DÜNYA VAKFI İLE YOL YÜRÜDÜK”
Bakan Pakdemirli, bakan olmadan önce de Yeni Dünya Vakfıyla birlikte yol yürüdüğünü aktararak, “Öğrenci okutmak çok ulvi bir iştir. Bugünün dünyasında böyle düzgün, tertipli, vatanını, milletini seven vakıflar olması son derece önemli. İki yıl önce yaşanan olayları biliyorsunuz. FETÖ illeti bu millete çok büyük zillet yaşatmaya kalktı. Devlete, sivil toplum kuruluşlarına, hepimize büyük görevler düşüyor. Bu tarz vakıfların olmasını çok önemsememiz ve desteklememiz gerekiyor. Beni de bir vakıf gönüllüsü olarak yazabilirsiniz.” ifadesini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanı olarak vakfa heybesi boş gelemeyeceğini belirten Pakdemirli, vakfa gelen gençlerin içmesi için Çaykur’dan çay ve Malatya’daki kayısı enstitüsünde geliştirilen kayısı çekirdeği kahvesi göndereceğini söyledi. Bakan Pakdemirli, kayısı çekirdeğinin kavrulmasıyla elde edilen kahvenin sütlü kahveye benzediğini ve çok lezzetli olduğunu, kendisini ziyarete gelen konuklarına da bu kahveden ikram ettiğini anlattı.
Konuşmaların ardından vakıf yöneticileri ve misafirlerle birlikte Kitap Kahve’yi gezen Bakan Pakdemirli, öğrencilerle bir araya gelerek mekandaki ilk tecrübe paylaşımını gerçekleştirdi. Gençlere siyaset, iş ve hayat deneyimlerinden kısaca bahseden Bakan Pakdemirli, daha sonra vakıf yöneticileri ile sohbet etti.
3 bini aşkın kitap ile Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi bünyesinde hizmet verecek olan Kitap Kahve, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu oluşturan tarihi Hamamönü bölgesinde yer alıyor. Herkese açık olacak olan mekanda ayrıca söyleşiler, kurslar ve çeşitli faaliyetlerde gerçekleştirilecek.
file4-2
file2-2