Genel Merkez Spor ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Suat Ulusoy’un girişimleri ile komisyon üyelerinin yanı sıra bazı öğrenci ve hamiler, Darülaceze sakinlerini ziyaret ettiler.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle düzenlenen ziyarete, Yeni dünya Vakfı Bülteni Yayın Danışmanı Hasan Eren Ulu da katılarak Darülaceze’nin tarihi süreci hakkında bir sunum yaptı. Sultan II. Abdülhamid’in yaptırdığı ve çok önemli bir vazifeyi devam ettiren Darülaceze’nin sosyal devlet olma anlayışının en önemli örneklerinden olduğunu ifade eden Ulu, müessesenin bir asırı aşkın süredir çok hassas bir hizmeti devam ettirdiğini söyledi.

Darülaceze’nin yaşlı sakinleri ile tek tek bir araya gelen heyet, sohbet ederek farklı yaşanmışlıkları ve hayat öykülerini dinlediler. Yüzlerce sakini ve çok sayıda çalışanının yanı sıra huzurun, hoşgörünün esas alındığını vurgularcasına; cami, kilise ve havranın aynı avlu içerisinde yer aldığı Darülaceze’den oldukça etkilenen heyet, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’den de kısa bilgi alma imkanı buldular.

Bir Yanıt bırak

Translate »