Kadın Kolları >

“Hayat tozpembe değil, ders çıkarın”

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, “Kadın Değişir, Dünya Değişir” programları kapsamında geçen pazar kadın doğum uzmanı ve aile terapisti Gökçen Erdoğan’ı ağırladı. Programda konuşan Erdoğan, “Bir vakıf çatısı altında olmanız büyük bir şans. Bunu değerlendirmek en önemli göreviniz. Hayat her zaman tozpembe değil. Tanık olduğunuz kötü hikayelerden ders çıkarın” dedi.

Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şube Başkanlığı’nın Ankara Hacıbayram’daki merkezinde 29 Mart’ta düzenlenen programın konuğu doktor ve aile terapisti olan Gökçen Erdoğan konuk oldu. Program öncesinde konuk Gökçen Erdoğan’a vakıf çorbası ikram ederek vakfın faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan YDV Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, “Kadın Değişir, Dünya Değişir” projemiz kapsamında hem kendini hem de çevresindeki insanların hayatlarını değiştiren kadınları, kızlarımıza rol model olmaları için ağırlıyoruz. Birbirinden başarılı, ayakları yere sağlam basan, samimi ve merhamet timsali kadınlar muhakkak ki çok iyi birer rol modeller” açıklamasını yaptı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda bilgi ve tecrübelerini bir abla samimiyetiyle aktaran Gökçen Erdoğan’ı bursiyerler ilgiyle dinledi. Gökçen Erdoğan, konuşmasında öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Üniversite hayatı bir hayal dönemi gibi. Gerek duruşunuz ve yaptıklarınızla, gerekse de donanımlarınızla bağıra bağıra yaşamanız gerekir. Şimdi çok fazla sorumluluğunuz yok. Yarın hayata atıldığınızda bu günleri çok arayacaksınız. Bu nedenle kıymetini bilin. Özellikle bir vakıf çatısı altında olmanız sizin için büyük bir şans. Bunu değerlendirmeniz sizin en önemli görevinizdir”
Kadın-doğum uzmanı ve terapist Gökçen Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “17-25 yaş arası genç kızlarımız çok naif. Doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırt etmekte zorlanıyor. Atacağınız doğru ya da yanlış adımlar tüm hayatınızı etkiler. Bundan nedenle mutlu olun. Çünkü bir kadının psikolojisi etrafındaki herkesi etkiler. Siz mutlu olursanız çevreniz ve aileniz de mutludur.”
Öğrencilerin soru yağmuruna tuttuğu Opr. Dr. Gökçen Erdoğan, kadın hastalıklarından, ikili ilişkilerden ve yaşamın ileriki dönemlerinde eş seçimine dair birçok konuya dair bilgiler ve deneyimler paylaştı. Hayat tecrübelerini de öğrencilerle paylaşan Erdoğan, “Hayat her zaman tozpembe değil. Yaşadığımız kötü hikayeler bizi derinden üzse de bunlardan ders çıkarmalıyız. Ben bir doktor değil her zaman sizin Gökçen ablanızım. Ne zaman isterseniz her türlü sıkıntınızda yanınızdayım” ifadesini kullandı.