IMG_9298

Yeni Dünya Vakfı kurucularından Mütevelli Heyet Üyesi Halil İbrahim Demir; bugüne kadar Vakfa yapmış olduğu manevî ve maddî katkılardan dolayı, Yönetim Kurulu’nun önerisi ve Mütevelli Heyetinin oybirliğiyle Yeni Dünya Vakfı Onursal Başkanlığı’na seçilmiştir.

Bika Suits Hotel’de düzenlenen; Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti, Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulları Koordinasyon Toplantısı Genel Başkan Mahmut Göksu Başkanlığı’nda gerçekleşti. Genel Başkan Göksu tarafından, alınan karar Halil İbrahim Demir’e bildirildi ve “Onursal Başkanlık Beratı” takdim edildi. Genel Başkan Göksu şunları söyledi; “Vakfımız kurulduğu günden bugüne kadar gerek manevî gerekse maddî olarak hep yanımızda olan, abilik/hamilik eden, tecrübe ve deneyimlerini vakıf hizmetine seferber eden Halil İbrahim Abimiz onursal başkanımız olarak bizimle yürümeye devam edecektir. Vakfın kuruluşundan bu yana göstermiş olduğu hamiyetperverliğe şükranlarımızı sunar, bereketli ve sağlıklı bir ömür dilerim.

Kendisine takdim ettiğim onursal başkanlık beratı mütevelli/yönetim kurulunun oy birliği ile alınmış bir kararı olup vakfımızın kendisine duymuş olduğu şükranın kalıcı bir ifadesidir. Çocuklarının ve torunlarının iftihar vesilesi olmasını da arzu ederim.”

Beklemediği bu teveccüh karşısında oldukça heyecanlanan Halil İbrahim Demir ise duygularını şöyle dile getirdi; “Önce inanacaksın, sonra seveceksin ve “başaracağım” diyeceksin, gerisi gelir. Kimseye kin tutmayacaksın. Kin insanı kemirir. Daima elinizden geldiği kadar iyilik yapacaksınız. Allah sizin yardımcınız olacaktır. Ana baba duası alacaksınız. Müslüman kardeşinizin duasını alacaksınız. 1996 yılında, Mahmut Göksu, Mustafa Şen ve bir arkadaşımla beraber Yeni Dünya Vakfı’nı kurduğumuzda en büyük sermayemiz inancımız ve birliğimizdi. Mahmut Hocamın azim ve gayretiyle, yorulmak bilmeyen enerjisiyle bugünlere geldik. Yardımlaşma çok güzel bir şeydir. Ben bu felsefeyle hareket ederim. Bu yolda Allah ne kadar ömür verdiyse yürümeye devam edeceğim. Onursal Başkanlık gibi güzel bir paye ile de şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ederim.

Bu berat inşallah bizim âhiret beratımız olur.”