GİRSUN’DA “GENC-İ NİHAN BULUŞMALARI” DEVAM EDİYOR - Yeni Dünya Vakfı

GİRSUN’DA “GENC-İ NİHAN BULUŞMALARI” DEVAM EDİYOR

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 29 Mart 2017

Yeni Dünya Vakfı Giresun Gençlik Kolları tarafından her Pazartesi günü düzenlenen Genc-i Nihan buluşmalarında bu hafta, Avrupa Birliği görüşmeleri ve Şanghay işbirliği konuşuldu.
Giresun Temsilcilik binasında bir araya gelen çok sayıda genç, çeşitli sunum ve anlatımlarla AB görüşmeleri ve Şhangay İşbirliği Örgütü hususlarını tartıştılar. Tıpkı Ab üyesi ülkelerde olduğu gibi Şhangay Beşlisi Örgütü’nün de kendi bölgelerinde güç boşluğunu doldurma maksatlı bir araya geldiklerinin belirtildiği programda, bu örgüte üye ülkelerin Asya topraklarının üçte ikisini oluşturdukları ve ABD ve AB gibi ayrı bir güç odağına dönüştüğüne değinildi. Türkiye’nin AB ilişkileri ve Şhangay İşbirliği Örgütü ile temaslarının da ele alındığı programda gençler soru cevaplarla programı sürdürdüler.