GENÇLİK KOLLARI TATİLİ BOŞ GEÇİRMEDİ - Yeni Dünya Vakfı

GENÇLİK KOLLARI TATİLİ BOŞ GEÇİRMEDİ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 6 Şubat 2018

Genel Merkez Gençlik Kolları, ara dönem tatilini çeşitli ziyaretler ve vakıf faaliyetleri ile geçirdiler.

Sömestr tatili boyunca birçok sivil toplum kuruluşunu ziyaret eden Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İlyas Yamak ve ekibinin ilk durağı, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi oldu. Şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen gençler, vakıf çalışmalarından bahsettiler. Özellikle şehit yakınlarının kendilerinden beklentilerini dikkatle dinleyen gençler, Aziz şehitlerimizin vatana olan teslimiyetlerini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladılar.

Kudüs ve civarındaki Osmanlı mirasını koruma ve yaşatmayı kendine şiar edinen Mirasımız Derneği Gençlik Komisyonu’nu da ziyaret eden Gençlik Kolları, derneğin Fatih’teki genel merkez binasında karşılıklı istişarelerde bulunup İslam şehri Kudüs ‘ü ve ecdadın oradaki izlerini konuştular. Genç Dünya Dergisinin 6. Sayısında yer alan kapsamlı Kudüs dosyasından bahseden Gençlik Kolları Başkanı İlyas Yamak, Kudüs’ün her daim Müslümanların yüreğinde yaşayan bir sevda olduğunu vurguladı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ‘nin Eyüp Sultandaki Genel Merkezini de ziyaret eden gençler, Genç Dünya Dergimizi tanıtıp dernek yetkilileri ile gençlik ve sivil toplumculuk üzerine görüş alış verişinde bulundular.

Vakfımızın Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan erkek öğrenci yurtlarını da sık sık ziyaret eden gençler, yurtlarımızda kalan öğrencileri de yalnız bırakmıyorlar.

Öte yandan genel merkez binamızda devam eden “Yöreselden evrensele sinema” çalışmalarına da düzenli olarak katılan gençler, film okumalarını takip etme ve sinema sanatına dair bilgi edinme imkanı da buluyorlar.
file4file file2 file3 file5