X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Gençlik Ekibi >

GENÇLER, 'YENİ DÜNYA'DA GÖREV ALDILAR

Yeni Dünya Vakfı genel merkez gençlik kolları bünyesindeki öğrencilere görev dağılımı yapıldı.
Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı’nın davetiyle SGK Üsküdar Sosyal Tesisinde kahvaltılı programda buluştu. Bağlı, bakanlık programı nedeniyle kahvaltıya katılamazken, YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu ve vakıf yöneticileri tesiste gençlerle bir araya geldiler.
Kahvaltının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını YDV Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanları İlyas Yamak ve Büşra Cansız yaptılar.
Yeni Dünya Vakfı’nın gençliği esas alan, çalışmalarının temelinde gençliğe yönelik hizmetlerin yer aldığı ve gençlerin söz sahibi oldukları büyük bir aile olduğunu ifade eden Yamak, gençlik kolları faaliyetlerinden ve organizasyon şemasından da bahsetti.
Yeni Dünya Vakfı’nın faaliyetleri ve hatta yayınlarında bile gençlerin katkısı ve etkisi olduğuna vurgu yapan Cansız ise, görüntü de veya söz de kalmadan tamamen gençlerin dikkate alındığı hatta söz hakkına sahip olduğunu söyledi.
Daha sonra YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, gençleri selamladı. Vakıf kültürü ile gençliğin oluşturduğu ahengin kendilerini motive eden en önemli husus olduğuna dikkati çeken YDV Başkanı Göksu, “Hepiniz ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından İstanbul’a eğitim göremeye geldiniz. İstanbul, bir medeniyet, bir kültür, bir manevi iklim taşımaktadır. İstanbul’da okumanın avantajlarını kullanarak, sosyal ve kültürel olarak kendinize değer katmayı ihmal etmemelisiniz. Bizler vakıf yöneticileriniz olarak elimizden geldiği kadar burs ve yurt hizmetleri ile maddi katkıda bulunmanın yanı sıra, kurslar, geziler, kamplar, panel ve seminerler ile de sosyal yanınızı kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Tüm bunları gençlerimizin şuurlu, çalışkan, devletine ve milletine bağlı, üreten bireyler olabilmeleri için yapıyoruz. Devlet kurumlarımızın ve STK’ların bu yönde önemli çalışmaları bulunuyor. Ben inanıyorum ki bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, insanlığa faydalı işler ortaya koyacak, devletimizin kalkınması ve diğer ülkelere, diğer toplumlara haksızlıklar olmadan kan ve gözyaşı akmadan yaşanabileceğini göstereceksiniz. İşte bu yüzden; yeni dünya gençlerin omuzlarında yükselecektir diyoruz. Burada birlikte olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tesisi bize tahsis eden fakat son dakika program değişikliği nedeni ile aramıza katılamayan SGK Başkanı Sayın Selim Bağlı’ya da vakfımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programa Ankara’dan katılan 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili ve YDV Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi M. Sami Mallı da, gençlere bir selamlama konuşması yaptı.
Daha sonra gençlik kolları birim başkanları tek tek öğrencilere tanıtıldı.
Program aile fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.
file-4

Kabul Et