GELENEKSEL İFTARIMIZ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ - Yeni Dünya Vakfı

GELENEKSEL İFTARIMIZ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 24 Mayıs 2018

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi tarafından her Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar programı, bu yıl Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile gerçekleşti.
İftar programına; vakıf yöneticileri, kurullar ve komisyonlar, üyeler, öğrenciler, hamiler, yurt yöneticileri ve çok sayıda davetlinin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz katıldılar.
Yeni Dünya Vakfı öğrencilerinin kurduğu Yeni Dünya Sadası isimli grubun ilahi ve marş dinletileri ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından iftar yemeği ile devam etti.
Vakıf tanıtım videosunun gösterilmesinin ardından Genel Başkan Mahmut Göksu, kürsüye çıkarak hoşgeldiniz konuşması yaptı. Geleneksel iftar programlarında vakıf üye ve gönüllüleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Göksu, şunları söyledi; “Ramazan ayında hepinize birçok davet geliyor, sizler vakfımızın davetine öncelik verdiniz ve buraya gelip bizlerle birlikte iftar sofrasında yer aldınız, hepinize teşekkür ediyorum. Çok yoğun olmalarına rağmen programımıza katılan misafirlerimiz var, onlara da teşekkür ediyor, hoşgeldiniz diyorum.
Rahmet ayındayız, Cenab-ı hak hepimizi bu ayın feyzinden bereketinden istifade eden kullarından eylesin. Biz burada iftar ederken muhabbet ederken, bu nimetlerden mahrum kalan kardeşlerimize de Allah bu güzellikleri bahşetsin.
Vakıf çalışmaları toplum yararına yapılır. Yani, başkasının derdini dert edinmek, insanların gönlüne girip Allah’ın rızasına ulaşmaktır. Gençlerimize sahip çıkmak, geleceğe hazırlamak, yeni Türkiye’nin inşasında yer almalarını sağlamak vakfımızın en önemli gayesidir. Kurulduğu 1996 yılından bugüne Yeni Dünya Vakfı; Burs ve yurt hizmetleri ile ülkemizin birçok bölgesine ulaşmış durumdadır. İnşallah bu çalışmalarımız arttıkça, hitap ettiğimiz kitle de genişleyecektir.
Vakıf çalışmaları zor ve meşakkatlidir. Ama bereketli bir iştir. Geçip giden ömrümüzde dönüp geriye doğru ne yaptığımıza bakınca; gençliğe, topluma yönelik faaliyetler neticesinde bereketli geçtiğini düşündüğümüz bir süreç geçirdiğimizi görüyoruz. İnsana dokunmak istiyorsanız, vakıf çalışmalarına mutlaka dahil olmanız gerekmektedir. Değişik faaliyetler sürdüren birçok vakıf var, herkes kendini ait hissedeceği bir vakfın çatısı altında yer bulabilir, çalışmalara destek olabilir. Ben samimiyetle çalışmalarını sürdüren tüm vakıf ve derneklere de teşekkür ediyorum. İftar programının düzenlenmesi için bu yeri bize tahsis eden Bağcılar Beleye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’ya da çok teşekkür ediyoruz.
Bu iftar davetimize icabet etmeseydiniz bu ikramların hiçbir anlamı yoktu. Önemli olan bir arada olmak, birlik olmak… Geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”
“İSLAM DÜNYASININ VAKIF İNSANINA İHTİYACI VAR”
Daha sonra bir selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ise “Allah ibadetlerimizi yaptığımız duaları kabul etsin. Bu güzel ortam için Bağcılar Belediyesine ve özellikle kuruluşundan beri çok önemli işler yapan Yeni Dünya Vakfına ve çok önemli hizmetlere, çalışmalara öncülük eden Başkanımız Mahmut Göksu ağabeyimize teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Ramazan ayı, bu dünyada ve bu zamanda çok daha önem arz ediyor. Doyumsuzluğun arttığı, sekülerleşmenin zihnimizi çevrelediği bir dünyada Ramazan ayı bizi kendimize getiriyor, nefsimizi terbiye ediyor ve Allah’a kul olmanın ne demek olduğunu bize hatırlatıyor. Bir Müslüman olarak doğduk, Müslüman olarak yaşıyoruz. Ne kadar şükretsek az… Rabbim, Müslümanlar üzerine İslam üzerine doğru işler yapmayı bizlere nasip eylesin. İslam dünyasının kendisini feda etmiş insanlara, vakıf insanına, iyi Müslüman’a ihtiyacı var, doğruyu ve yanlışı ayıracak Müslümanlar’a ihtiyacı var. Bizi bu mübarek aya kavuşturan Rabbim, sevdiklerimizle beraber bayram sabahında buluşturmayı da nasip etsin. Dualarımız ortak olsun, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacak iradeyi ve bu iradeyi ortaya koyacak 24 Haziran’daki seçimlerin de sadece milletimize değil ümmetimize de hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin, milletimizin ve ülkemizin yardımcısı olsun, Yeni Dünya Vakfı’nın yaptığı faaliyetleri artırarak daha güzel işler yapmalarına vesile kılsın” şeklinde sözlerini tamamladı.
“TÜRKİYE DIŞINDA MÜSLÜMANLAR’IN SESİNİ İŞİTTİRECEK KİMSE YOK”
Son olarak kürsüye çıkan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ev sahibi olmaktan duyduğunu memnuniyeti ifade eden Çağırıcı, “Böyle güzide bir topluluğa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu güzel bereketli iftar sofralarında bizleri buluşturan Rabbime de hamd ediyorum. Ramazan, İslam coğrafyası için yine kan ve zulümle başladı. Eğer biz de olmasak, dünyada Müslümanlar’ın sesini işittirecek kimse yok diyesi geliyor insanın. Oynanan oyunlar da bunun gerçekliğini ortaya koyuyor. O yüzden belki de bu vakıf çalışmalarını artırarak daha geniş alanlara taşımak ve özellikle vatanına, milletine, İslam’a faydalı gençler yetiştirilmesi hususunda çok daha fazla gayret edilmesi gerektiğine inanıyorum. İyi yolda gidiyoruz, İnşallah Rabbim bu gençlerin yetişmesine bizleri vesile kılar. Ramazan’ın da güzelliğiyle bereketiyle rahmetiyle sona ermesini Allah’tan diliyor, hepinize saygı ve hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çektirildi.
Programa katılamayan; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kültür ve turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Türkiye Tarım Kredi Koop. Merkez Birliği Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz telgraf göndererek selamlarını ilettiler.
IMG_7339e-large wp-image-10569″ />